Ekskluzivno istraživanje: Svaki treći mladi Nijemac imao je ozbiljne nuspojave nakon cijepljenja

Ekskluzivno istraživanje: Svaki treći mladi Nijemac imao je ozbiljne nuspojave nakon cijepljenja

Više od polovice Nijemaca imalo je nuspojave nakon cijepljenja protiv korone. Osobito mladi često koji navode da imaju ozbiljne zdravstvene tegobe nakon cijepljenja.

Svaki drugi Nijemac ima nuspojave nakon cijepljenja protiv korone, koje pripisuje cjepivu. Ovo je iz reprezentativne INSA-ine ankete s 1700 sudionika za njemački medij. Prema njihovoj anketi, više od 52 posto ispitanih izjavilo je da je imalo nuspojave. Više od 23 posto čak je prijavilo da je pretrpjelo ozbiljne nuspojave.

Prema anketi, posebno su mladi ljudi mlađi od 40 godina često patili od nuspojava cijepljenja. Ozbiljne nuspojave cijepljenja imalo je 36,6 posto osoba od 18 do 29 godina i 45 posto osoba od 30 do 39 godina. Može se uočiti trend: s godinama, udio nuspojava cijepljenja drastično opada. Kod starijih od 70 godina niti 30 posto nije imalo blage ili teže nuspojave.

Trend dobi također se proteže kroz druge kategorije. Mnogo je vjerojatnije da će pripravnici i studenti biti pogođeni nuspojavama nego zaposleni ljudi. Ali čak i među radnicima, većina od 63,5 posto prijavila je nuspojave, a 33 posto prijavilo je ozbiljne nuspojave. Samo se umirovljenici izvuku s tim relativno bez nuspojava.

Zanimljivo: 79,8 posto ispitanika muslimana i 71,2 posto kršćana koji su bili organizirani u slobodnoj crkvi izjavilo je da su bili pogođeni nuspojavama cijepljenja protiv korone. Nasuprot tome, samo mala većina katoličkih (55,2 posto) i protestantskih kršćana (51,7 posto) izjavila je da su imali nuspojave. Većina (54,4 posto) ispitanika koji su bili isključivo nevjeroispovijesti izjavili su da nisu imali nuspojava od cijepljenja.

Za istraživanje je od 10. do 13. ožujka ispitano 1700 ljudi. Njih 84,9 posto navodi da se barem jednom cijepilo protiv korona virusa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp