Trinaestogodišnja djevojčica ozlijeđena je u školskom rodno neutralnom unisex toaletu

Trinaestogodišnja djevojčica ozlijeđena je u školskom rodno neutralnom unisex toaletu

13-godišnja djevojčica ozlijeđena je u uniseks toaletu u školi u Velikoj Britaniji. Majka djevojčice kaže da su problemi počeli otkako su u uvedeni rodno neutralni uniseks toaleti.

Incident u školi Caludon Castle u Wykenu, Coventry, izazvao je kritike školske politike uniseks toaleta. 13-godišnja djevojčica ozlijeđena je kada je kolega iz razreda dva puta nogom pokušao udariti u vrata WC kabine kako bi je fotografirao golu. Uprava škole dopisom je pokušala umiriti roditelje ističući da je incident u potpunosti istražen.

Unisex zahodi uvedeni su 2017. godine kako bi se stvorili zahodi otvorenog plana s privatnim kabinama i omogućili osoblju da nadzire prostorije. Međutim, Gemma Brennan, majka ozlijeđene djevojčice, za stalni problem krivi uniseks toalete. “Postoje uniseks toaleti i dečki ulaze i slikaju djevojke, razbijaju vrata, a na vratima nema brava pa ulaze u kabine da ih slikaju i snimaju, što je veliki problem”, rekao je djevojčina majka.

Škola uvodi ‘unisex’ toalete. Što dečki rade? Love djevojku ***da ih fotografiraju*** u kabini. Zatim nogom razbijaju vrata I ozjjeđuju ih.

Sad mi recite opet, zašto žene i djevojke ne bi trebale imati samo ženske prostorije??? pic.twitter.com/m3Gz9etwlZ

𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐋𝐈𝐍𝐆 (@spiraling888) 16. ožujka 2023.

Unatoč uvjeravanjima škole da svaka kabina ima ispravnu bravu, gospođa Brennan objašnjava da su one “pokvarene” jer su ih učenici šutirali. Dodaje kako njezina 13-godišnja kći teško koristi jedini ženski WC u školi, koji je često zatvoren. “Postoje uniseks toaleti i dečki ulaze i fotografiraju djevojke, razbijaju vrata, a na vratima nema brava pa se penju preko pregrada kako bi ih fotografirali i snimali, što je velika briga.”

“Roditelji i djeca žele odvojene toalete”

Kritika školske politike unisex toaleta naglašava rastuću zabrinutost oko sigurnosti i privatnosti učenika u školama koje uvode rodno neutralne toalete. Mnogi roditelji i učenici sada zahtijevaju odvojene toalete za dječake i djevojčice kako bi spriječili takve incidente i osigurali privatnost učenika. “Roditelji i djeca žele odvojene toalete”, ističe Brennan.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp