Trump najavio vlastito uhićenje i pozvao narod da masovno izađe na ulice

Bivši predsjednik Donald Trump rekao je danas da očekuje da će sljedeći tjedan biti uhićen u vezi s istragom okružnog tužitelja na Manhattanu i pozvao na masovne prosvjede.

U objavi na društvenoj mreži u subotu, Trump je, misleći na sebe, rekao da će “vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Država biti uhićen u utorak sljedećeg tjedna”.

“Prosvjedujte, vratite našu naciju”, napisao je.

Iako Trump nije ponudio pojedinosti o tome zašto očekuje da će biti optužen, njegov pravni tim očekivao je da će se to dogoditi uskoro i pripremao se iza kulisa za sljedeće korake. Očekuje se da će se bivši predsjednik pojaviti na Manhattanu nakon formalnih optužbi i izrazio je interes da nakon toga održi govor, no hoće li to u konačnici i učiniti, ostaje za vidjeti.

Trump se privatno požalio da vjeruje da će biti optužen samo zato što misli da ga okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg “mrzi”, prema izvoru koji je upoznat s onim što je Trump rekao.

Neki od Trumpovih savjetnika privatno su ga pozvali da ne poziva na prosvjede, zabrinuti zbog ponavljanja masovnih prosvjeda na ulicama Manhattana koji bi izmakli kontroli ili ličili na prosvjede na Capitolu 6. siječnja 2021.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp