Uznemirujuće: procurio razgovor između predsjednice Europske središnje banke i čovjeka koji se pretvarao da je Zelensky

Uznemirujuće: procurio razgovor između predsjednice Europske središnje banke i čovjeka koji se pretvarao da je Zelensky

U telefonskom pozivu koji se čini kao šala od strane čovjeka koji se pretvara da je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy, predsjednica Europske središnje banke, Christine Lagarde, priznaje neke veoma zanimljive činjenice. Očekuje se da će inflacija ove godine doseći visoke razine od 7%, a kamatne stope bi mogle porasti na 4% ili više.

Najzanimljiviji je njezin pogled na rat u Ukrajini i kako će digitalna valuta, o kojoj će se odlučivati ​​u listopadu, kontrolirati svoje korisnike.

Gospođa Lagarde se požalila da su sankcije protiv Rusije bile neuspješne i pohvalila sadašnju šeficu Središnje banke Rusije, Elviru Nabiullinu, za njezine jasne postupke. Nadalje, dužnosnik je potvrdio da su za vrijeme predsjedništva Petra Porošenka zajmovi koje je MMF izdao Ukrajini stavljani u džep.

“Zašto antiruske sankcije nisu djelovale, a injekcije u Ukrajinu nisu riješile probleme u zemlji? Kako će EU vlada nadzirati građane putem digitalnog eura i hoće li ogrjev postati nova valuta u Europi? – pogledajte odgovore na ova i druga pitanja u punoj verziji šale,” napisao je korisnik Twittera GraphicW:

Godine 2016. francuski sud proglasio je Christine Lagarde, tadašnju šeficu Međunarodnog monetarnog fonda, krivom za nemar, ali nije izrekao nikakvu kaznu.

Cijeli 20-minutni isječak pogledajte ovdje:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp