Europska diktatura se nastavlja bez puno rasprave: nameće nam se digitalni identitet

Europska diktatura se nastavlja bez puno rasprave: nameće nam se digitalni identitet

U Europskom parlamentu neće biti posebne rasprave o planu uvođenja europskog digitalnog identiteta (eID). Zastupnik Rob Roos (JA21) neuspješno je zatražio glasovanje.

Donji dom nije želio ovu aplikaciju, ali ju je državni tajnik Van Huffelen ipak odobrio u Bruxellesu. Aplikacija koja povezuje sve osobne podatke predstavlja veliki rizik.

Digitalni identitet: Donji dom ga nije želio, ali Van Huffelen ga je ignorirao. U Bruxellesu su jednostavno pristali na to. A Europski parlament je čak zaprijetio da će pristati bez glasanja. Neću to dopustiti. Uskoro ću zatražiti glasanje u ime @ECRGroup:

Velika većina u Europskom parlamentu ne vidi razloga za raspravu. Samo su SGP, JA21, Kršćanska unija, FVD i PvdD podržali Roosov prijedlog.

“Apsurdno je da Europski parlament ne želi niti raspravljati o planu EU za europski DigiD, nego želi pregovarati izravno sa zemljama EU. Da, također s nizozemskim državnim tajnikom, koji ignorira protivljenje Donjeg doma”, tvitao je europarlamentarac Bert-Jan Ruissen (SGP).

Upozorava da postoji rizik da će europski DigiD biti potreban na mnogim mjestima.

Roos je oštro protiv digitalnog identiteta. “Još uvijek nemam pojma koji bi problem riješio digitalni identitet. Ali vidim probleme koje bi to moglo izazvati.”

Kolumnistica Marianne Zwagerman odgovara: “Trpaju nam je u grlo bez ikakve razumne rasprave.

“Europska diktatura nastavlja grmjeti. Donji dom je jasno rekao da Nizozemska to ne želi, ali čak je i naše najviše demokratsko tijelo jednostavno zanemareno. Ovo je nečuveno”, dodao je gradski vijećnik Haaga Ralf Sluijs.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp