Predsjednik Macron je ispod stola skinuo sat za 80 tisuća eura govoreći o mirovinskoj reformi

Predsjednik Macron je ispod stola skinuo sat za 80 tisuća eura govoreći o mirovinskoj reformi

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je tijekom intervjua na televiziji, govoreći o mirovinskoj reformi, ispod stola skinuo sat za 80 tisuća eura.

Napominje se da su mnogi gledatelji ovaj Macronov postupak ocijenili kao pokušaj da iz kadra izbaci luksuzni predmet, neprikladan tijekom razgovora o siromaštvu, mirovinskoj reformi i prosvjedima.

“Kad smo već kod “minimalista” koji nikada nisu imali toliku kupovnu moć, svoj prekrasni luksuzni sat pažljivo skida ispod stola. Ovaj čovjek je šala!” – izjavila je zamjenica stranke LFI Clemence Goethe.

Političar Florian Filippo napomenuo je da se ovaj neugodan trenutak neće tako brzo zaboraviti.

Predsjedniku Macronu je “zajamčen “Streisand efekt”, kada će pokušaji uklanjanja informacija iz javnog pristupa dovesti samo do njihovog širenja. Ured francuskog predsjednika objasnio je Macronovu gestu tehničkom nuždom.

Navodno, Macron uopće nije namjeravao sakriti dodatak, samo je aktivno gestikulirao, sat je udario o stol i stvorio zvučne smetnje. Podsjetimo se,Macron je nedavno najavio povećanje dobi za odlazak u mirovinu u Francuskoj sa 62 na 64 godine.

Nakon toga u zemlji su izbili javni nemiri – deseci tisuća Francuza izašli su na ulice s parolama protiv donošenja takvih odluka, navodeći da je republika zauvijek izgubila demokraciju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp