Princu Harryju prijeti deportacija iz Amerike zbog laganja u vezi korištenja droga

Princu Harryju prijeti deportacija iz Amerike zbog laganja u vezi korištenja droga

Princ Harry suočava se s pravnom bitkom kako bi izbjegao deportaciju iz Sjedinjenih Država nakon što je uhvaćen u laži o svojoj povijesti korištenja droga, budući da pravni stručnjaci upozoravaju da u američkom zakonu nema iznimke za članove kraljevske obitelji.

Vojvoda od Sussexa priznao je da je prije koristio kokain, kanabis i čarobne gljive u svojim memoarima Spare i tijekom TV intervjua, što bi bilo dovoljno da se bilo kome zabrani ulazak u SAD.

Sada postoje pozivi da se Harryjev zahtjev za američku vizu objavi kako bi se vidjelo je li otkrio da je koristio droge prije nego što se preselio u Kaliforniju s Meghan Markle 2020. godine.

Konzervativni think tank trenutno je u sukobu s dužnosnicima iz Washingtona koji odbijaju objaviti bilo kakve detalje, uključujući poruke ili e-poštu. Zaklada Heritage, sa sjedištem u Washingtonu, zalaže se za objavu zahtjeva za vizu princa Harryja kako bi se američkim poreznim obveznicima omogućila transparentnost o tome je li on prijavio svoju upotrebu droga.

Američki imigracijski zakon nameće stroge kazne za davanje lažnih informacija imigracijskim službenicima, uključujući deportaciju i diskvalifikaciju od podnošenja zahtjeva za državljanstvo.

Bivša savezna tužiteljica Neama Rahmani rekla je za Page Six da priznanje upotrebe droga obično čini optužbu neprihvatljivom.

“To znači da je viza princa Harryja trebala biti odbijena ili poništena jer je priznao da je koristio kokain, gljive i druge droge”, rekla je.

G. Rahmani, predsjednik West Coast Trial Lawyers sa sjedištem u Los Angelesu, dodao je da “nema iznimaka.”

Nije jasno koja su konkretna pitanja princu Harryju postavljena tijekom procesa podnošenja zahtjeva za američku vizu, budući da vrsta vize koju je dobio nije objavljena. Međutim, ESTA aplikacija koju koristi većina britanskih turista uključuje pitanje o svim prijestupima koji se odnose na posjedovanje, korištenje ili distribuciju ilegalnih droga.

U svojim memoarima i kasnijim televizijskim intervjuima Harry je priznao da je koristio kokain, kanabis i čarobne gljive. Izjavio je da su mu marihuana i psihodelici pomogli u suočavanju s traumom, dok je kokain bio više u društvene svrhe.

Zaklada Heritage sada zahtijeva otkrivanje Harryjeva zahtjeva za vizu. Mike Howell, direktor Projekta nadzora Zaklade Heritage, ustvrdio je da javnost ima pravo znati o Harryjevom potencijalnom ukidanju vize zbog upotrebe droga, kao i o svim zabrinutostima oko prinčevog procesa provjere prije ulaska u Sjedinjene Države.

Stručnjaci kažu da se zahtjevi za vizu za SAD obično odbijaju ako postoji povijest korištenja droga. Zaklada Heritage postavila je pitanje je li Harry imao poseban tretman kao princ, a njegova supruga TV zvijezda, što bi, kako mnogi tvrde, bilo nezakonito da je istinito.

Izvor: Sky News

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp