Biden zaprijetio Moskvi: Uvest ćemo sankcije povijesnih razmjera

Biden zaprijetio Moskvi: Uvest ćemo sankcije povijesnih razmjera

SAD i Kanada namjeravaju nastaviti vršiti pritisak na Rusiju uvođenjem sankcija “povijesnih razmjera”, rekao je američki predsjednik Joseph Biden.

“Nastavit ćemo vršiti pritisak na Putina nametanjem povijesnih sankcija i ograničenja”, rekao je Biden na zajedničkoj konferenciji za novinare s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom.

Istodobno, Biden je rekao i da će Amerika nastaviti isporučivati ​​vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajini.

Američki čelnik osvrnuo se i na nedavni posjet kineskog predsjednika Xi Jinpinga Moskvi, rekavši da je približavanje Rusije i Kine “previše pretjerano”, dok je Amerika daleko uspješnija kada je u pitanju sklapanje saveza.

“Koje su obveze preuzeli na gospodarskom planu? “Zašto se trgovinska razmjena povećala”, upitao je Biden novinara koji ga je zamolio za komentar susreta ruskog i kineskog predsjednika.

“Ne shvaćam olako Kinu i Rusiju, ali mislim da pretjerujemo. U posljednja tri mjeseca čujem da Kina planira isporučiti Rusiji ogromne količine oružja, ali to još uvijek nisu učinili. To ne znači da to neće učiniti, ali još uvijek nisu”, dodao je Biden.

Inače, američki predsjednik posjetio je Ottawu manje od tjedan dana nakon što je kineski predsjednik Xi Jinping posjetio Moskvu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp