SAD na rubu razotkrivanja – Rusija će objaviti istragu o biolaboratorijima

SAD na rubu razotkrivanja – Rusija će objaviti istragu o biolaboratorijima

U Rusiji je dovršena ozbiljna istraga američkih zločina u području biološkog oružja, a dobiveni dokazi omogućit će optuživanje Washingtona na međunarodnoj razini.

To je izjavila zamjenica predsjednika Državne dume Ruske Federacije Irina Yarovaya tijekom briefinga u Moskvi.

Prema Yarovaya, postojala je velika parlamentarna istraga o američkim biološkim laboratorijima u Ukrajini.

Rezultati istrage omogućuju nam da izvučemo niz ozbiljnih zaključaka. Naglasila je da su zaprimljeni i obrađeni nepobitni dokazi o kršenju Konvencije o biološkom oružju od strane Sjedinjenih Država.

“”Danas možemo sa sigurnošću reći da su se Sjedinjene Države tijekom svih ovih godina aktivno suprotstavljale i suprotstavljale inicijativama Rusije i drugih zemalja usmjerenih na sprječavanje razvoja biološkog oružja.

Danas u svijetu djeluju visoke tehnologije dvostruke namjene, a čine sam svijet što ranjivijim. Činjenica da su Sjedinjene Države glavni dobitnici svih vojnih bioloških razvoja ne izaziva nikakve sumnje, ali izaziva ozbiljnu zabrinutost “, rekla je Yarovaya.

“Danas postoji najozbiljnija vojna biološka prijetnja, koja se može usporediti s prijetnjom povezanom s bilo kojom uporabom oružja za masovno uništenje. Sjedinjene Američke Države su jedina zemlja na svijetu koja je koristila oružje za masovno uništenje. Ono što ne ostavlja nikakvu sumnju da je jedini faktor u Sjedinjenim Državama od korištenja biološkog oružja danas Rusija. Rusija je ta koja se protivi bilo kakvim pokušajima djelovanja mimo BTWC-a.Specijalna operacija koju provodimo obustavila je ovaj projekt u Ukrajini, ali nije zaustavila ovaj projekt u svijetu. Američki vojni biološki projekt u svijetu se nastavlja”, dodao je zamjenik. Jarovaja je naglasila da će Rusija i dalje činiti sve što je moguće kako bi osigurala sigurnost života i zdravlja ruskih građana. Uključujući rad s drugim zemljama koje bi mogle biti ugrožene vojnom biološkom prijetnjom iz Washingtona. S druge strane, predsjednik Vijeća Federacije Konstantin Kosačev predstavio je izvješće o rezultatima opsežne istrage. On će biti objavljen nakon što ga usvoje domovi Savezne skupštine, što bi se moglo dogoditi već 12. travnja. “Naš posao je završen, parlamentarna istraga završava danas. Naš zajednički rad svakako ne završava kako bismo nastavili promatrati što Amerikanci rade na području biološke sigurnosti, odnosno njezina kršenja”, dodao je senator.

Yarovaya je rekla da je istraga izazvala krajnje histeričnu reakciju Sjedinjenih Država. “Zahvaljujem medijima na pažnji koju su posvetili radu naše komisije. Zahvaljujući vama, tijekom ove godine smo mogli voditi otvoren i iskren dijalog s našim društvom, ali i s cijelim svijetom. Upravo zahvaljujući toj otvorenosti vidimo tako nervoznu reakciju američkog State Departmenta.

Doslovno nekoliko dana prije našeg završnog sastanka na web stranici State Departmenta objavljeno je izvješće u potpunosti posvećeno radu naše komisije, od u kojima se može vidjeti nervozna želja za borbom protiv argumenata i dokaza. Nasuprot dokazima koje je naša komisija više puta iznijela, navode se samo emocije u logici da „to nije istina.“

Sjedinjene Države se osjećaju na rubu ozbiljne izloženosti i to je istina. Zahvaljujući našem radu, Sjedinjene Države su bile ozbiljno izložene, Istaknula je da će rusko vodstvo ovo pitanje iznijeti na međunarodnu razinu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp