Mađarska i Italija usvojile zakon o zabrani konzumacije kukaca

Mađarska i Italija usvojile zakon o zabrani konzumacije kukaca

I Mađarska i Italija donijele su nove zakone kojima se zabranjuje program jedenja kukaca Svjetskog ekonomskog foruma, dok građani diljem svijeta ustaju i odbijaju planove globalističkih elita za čovječanstvo.

Mađarska je objavila stroga pravila protiv tajnog insektiranja hrane. Ministar poljoprivrede Ištvan Nađ najavio je da sada zahtijevaju da se na hrani koja sadrži bjelančevine kukaca stavi oznaka “Upozorenje! Hrana koja sadrži bjelančevine kukaca” i mora biti izložena odvojeno od ostalih proizvoda.

Rairfoundation.com izvještava: Ministar je naglasio da vlada želi zaštititi mađarske potrošače od hrane koja sadrži proteine ​​insekata odobrene od strane Bruxellesa u Europskoj uniji (EU) kroz stroga pravila označavanja proizvoda i odvajanja.

Mađarska je bila jedina država članica koja nije podržala namjeru EU da dopusti stavljanje insekata na tržište kao hrane i u obliku sastojaka hrane u EU.

Dodao je da Europska komisija dovodi u opasnost našu gastronomsku tradiciju i prehrambene navike. Zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede donijelo izmjene i dopune Uredbe o označavanju hrane kako bi potrošačima pružili točne informacije.

Proizvodi koji sadrže proteine ​​insekata bit će jasno identificirani i odvojeni na policama trgovina. Nesukladna pakiranja i naljepnice smiju se koristiti tri mjeseca, a proizvodi s takvim pakiranjem ili naljepnicama mogu ostati na tržištu najdulje tri mjeseca. Ištvan Nađ također je istaknuo da neće biti kazne za nepoštivanje izmijenjene Uredbe u roku od 90 dana.

Istaknuo je kako reprezentativno istraživanje Nacionalnog ureda za sigurnost prehrambenog lanca jasno pokazuje da je od 2016. godine udio ljudi u Mađarskoj koji neće jesti kukce porastao za 2,4 posto.

Oni koji radije kupuju hranu mađarskog porijekla ne žele jesti kukce. Osim toga, istaknuo je kako mađarski poljoprivrednici mađarskom stanovništvu uvijek pružaju kvalitetnu hranu, svježu i kvalitetnu hranu, pa se ne treba bojati manjka hrane ili proteina.

Također je rekao da uredba ne utječe na aditive dobivene od insekata, koji se naširoko koriste u prehrambenoj industriji, ali se odnosi na insekte kao sastojke.

Italija je zabranila brašno od insekata u svojoj tjestenini, izvještava The Times. “Sve veća upotreba brašna od cvrčaka, skakavaca i ličinki insekata u kuhanju naišla je na žestoko protivljenje u Italiji, gdje je vlada spremna zabraniti njegovu upotrebu u pizzi i tjestenini i odvojiti ga na policama supermarketa.’

U znak straha da bi kukci mogli biti povezani s talijanskom kuhinjom, tri vladina ministra sazvala su konferenciju za novinare u Rimu kako bi objavili četiri uredbe usmjerene na suzbijanje. “U osnovi, ovo se brašno ne miješa s hranom proizvedenom u Italiji”, rekao je ministar poljoprivrede Francesco Lollobrigida

Kao što je ranije izvijestila RAIR Foundation USA, neizabrani samopomazani globalisti godinama se bore da Zapadnjaci jedu bube. Nadaju se da će isprati mozak građanima pričama o okolišu i prehrani kako bi kontrolirali njihov izbor hrane. “Prepuno vitamina, proteina i minerala, brašno od cvrčaka sve se više smatra ekološki prihvatljivim načinom dobivanja hranjivih tvari, a predviđa se da će tržište dosegnuti 3,5 milijardi dolara do 2029. godine. EU je već odobrila hranu od cvrčaka, skakavaca i ličinki tamne bube. U siječnju su na popis dodane ličinke crva brašnara.”

Međutim, sva četiri kukca navedena su u talijanskim propisima koji zahtijevaju da svi proizvodi koji ih sadrže budu označeni velikim slovima i prikazani odvojeno od druge hrane.

Tko želi te proizvode može jesti, ali oni koji ne žele, a pretpostavljam da će to biti većina Talijana, moći će birati, rekla je Lolobrigida.

Orazio Schillaci, ministar zdravstva, rekao je da će zakon također zabraniti korištenje brašna od kukaca u “tipičnim” talijanskim proizvodima kao što su pizza i tjestenina.

U daljnjem pokušaju promicanja talijanske hrane, vlada je u četvrtak najavila da će predložiti uvrštavanje talijanske kuhinje na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp