Nogometaši i dalje kolabiraju, dobivaju srčane udare, pa čak i umiru na terenu

Nogometaši i dalje kolabiraju, dobivaju srčane udare, pa čak i umiru na terenu

U proteklom tjednu dvojica vrhunskih nogometaša kolabirala su na terenu, čime je nastavljen trend koji je očito postao norma.

Prošle srijede, 28-godišnjem brazilskom igraču Zé Carlosu iz kluba Ferroviário iznenada je pozlilo tijekom kup utakmice.

Navodno mu je pružena pomoć tijekom utakmice i vratio se na teren nakratko prije nego što je zamijenjen, a zatim se srušio i kolima hitne pomoći odvezen je u bolnicu.

Srećom, igrač je kasnije pušten iz bolnice i oporavlja se.

U drugom incidentu u Španjolskoj, 25-godišnji srpski branič Dragiša Gudelj srušio se na terenu i doživio srčani udar.

Kako doznajemo, liječnici na terenu obavili su KPR kako bi oživjeli Gudelja. Liječili su ga sedam minuta oživljavali prije nego što su ga odvezli u bolnicu.

Ostali igrači ostali su u šoku, a neki su i briznuli u plač. Igra je prekinuta nakon incidenta.

Kako se navodi, kada je Gudelj došao k sebi, želio je nastaviti igrati utakmicu.

Igrač je sada “stabilan”, ali je pod “pomnim nadzorom” u bolnici.

Gudeljev brat, koji također igra u Španjolskoj, poslao je poruku u kojoj stoji: “Život mog brata (njegovo srce) još uvijek kuca, zahvaljujući medicinskim uslugama Cordobe CF.”

Uz ova dva incidenta, branič RC Abidjana iz Bjelokosti, Moustapha Sylla, nije bio te sreće ranije ovog mjeseca: nažalost je preminuo nakon što se srušio tijekom ligaške utakmice.

Imao je samo 21 godinu.

U Grčkoj je prošlog mjeseca 20-godišnji igrač iz Karditse iznenada kolabirao bez ikakvog kontakta s drugim nogometašem i kasnije umro u bolnici.

Konstantan niz igrača koji imaju srčane probleme, bolove u prsima, a u najgorim slučajevima padaju u kolaps i umiru, mnoge je naveo da traže istragu uzroka očitog porasta takvih incidenata.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp