Znanstvenik i futurolog Ray Kurzweil predviđa besmrtnost ljudske rase do 2030. godine

Znanstvenik i futurolog Ray Kurzweil predviđa besmrtnost ljudske rase do 2030. godine

Besmrtnost je oduvijek bila ljudski san, pa za sve one ljude koji još uvijek vjeruju u ostvarenje tog sna, evo jedne obećavajuće vijesti koju ćemo smjestiti u kategoriju zanimljivosti. Ima, naime, znanstvenika koji su uvjereni da nas još samo sedam godina dijeli od postizanja besmrtnosti. Klaus Schwab je zasigurno oduševljen ovom viješću. Ako tako bude, moći će vječno biti na čelu Svjetskog ekonomskog foruma. Moćnici su posebno opijeni idejom o besmrtnosti kao vječnoj i nikad otkrivenoj tajni.

Futurist i informatičar Ray Kurzweil predvidio je kada će ljudska rasa moći živjeti vječno i kada će umjetna inteligencija (AI) dosegnuti singularnost, a vjeruje da bi to moglo biti moguće već 2030. godine.

Stručnjak za predviđanje budućnosti, prethodno je dao točna predviđanja o napretku tehnologije koji se i dogodio. Godine 1990. predvidio je da će do 2000. godine računalo moći pobijediti najboljeg svjetskog šahista. Također je predvidio da će ručni uređaji postati veliki dio naših života.

Što se tiče tehnologije umjetne inteligencije koja dostiže razinu ljudske inteligencije, Kurzweil vjeruje da će 2029. biti ključna godina, nakon koje će 2030. uslijediti besmrtnost.

Za Futurism je objasnio: “2029. je dosljedan datum koji sam predvidio kada će umjetna inteligencija proći valjani Turingov test i stoga dostići ljudsku inteligenciju.“

“Odredio sam datum 2045. za ‘Singularnost’, kada ćemo umnožiti našu efektivnu inteligenciju milijardu puta spajanjem s inteligencijom koju smo stvorili.“

Razgovarajući u podcastu s računalnim znanstvenikom Lexom Fridmanom, Kurzweil je iznio svoje poglede na besmrtnost.

Kurzweil je također rekao kako vjeruje da ćemo moći “produžiti očekivani ljudski životni vijek” za “više od godinu dana svake godine i mislim da to možemo postići do kraja ovog desetljeća”.

Futurist je također sugerirao da će nanoboti teći u našoj krvi i pomoći nam da budemo zdravi dok će također prenositi naše misli i sjećanja u oblak.

Izvor: YouTube, Lex Fridman

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp