27- godišnji Zastupnik zelenih u Austrijskom parlamentu doživio iznenadni moždani udar i završio u bolnici

27- godišnji Zastupnik zelenih u Austrijskom parlamentu doživio iznenadni moždani udar i završio u bolnici

Iznenada i neočekivano, mladi ljudi diljem svijeta umiru i padaju mrtvi od 2021. godine. Drugi imaju više “sreće”, izvuku se s oštećenjem srca ili mozga koje će ih pratiti cijeli život. Čini se da Felix Stadler, zastupnik u bečkom državnom parlamentu, ima posebno mnogo “sreće u nesreći”. Atletski građen mladić doživio je iznenadni moždani udar te je, prema vlastitoj izjavi na Twitteru, morao provesti osam dana u bolnici. Sada misli da je sve ponovno “normalno”.

Pitanje je što se mora dogoditi prije nego što i najtvrdokorniji negatori stvarnosti oko epidemije tromboze koja se može vidjeti posvuda priznaju da nešto nije u redu i da su potrebne istrage od početka do kraja. Car je gol, ali nitko ne govori o njemu. Nitko. Zašto mladić koji kaže da je bio fizički aktivan gotovo svaki dan doživi moždani udar? Koja je statistička šansa? A kolika je bila u godinama do 2021.?

Na Institutu Robert Koch, na primjer, čini se da su pouzdani podaci dostupni tek nakon 40. godine života. Rizik od moždanog udara je dakle između 40 i 50 godina na jedan posto. Ovdje su, međutim, već mogući brojni rizični čimbenici s obzirom na način života, koje mlada, savršeno zdrava osoba s 28 godina teško može imati.

Kleine Zeitung je 2016. napisao: “Slučajevi moždanog udara među mladim odraslim osobama su u porastu, a glavni razlog je pretilost. Tipični mladi pacijent ima 30 godina, muškarac je, pušač i ima hipertenziju ili dijabetes.” Sve razlozi koji ovdje ne odgovaraju. A iz opisa se vidi da iz te rizične skupine svakako spada ono malo oboljelih mlađih od 30 godina, daleko manje od spomenutih jedan posto. Isti članak navodi da se samo 5 posto svih moždanih udara događa u dobnoj skupini ispod 45 godina.

Sve u svemu, dolazi se do zaključka da gotovo da i nema podataka o pacijentima s moždanim udarom mlađim od 30 godina, budući da je takav događaj u usporedbi s njima bio izuzetno rijedak. Subjektivno gledano, čini se da se ovaj raritet promijenio od 2021. Pišemo “subjektivno” jer ovisite o opažanjima u vlastitom okruženju. Statistički podaci o tome se ne objavljuju, iako bi bili vrlo važni.

Ako netko želi steći ideju da bi rizik od moždanog udara mogao imati veze s cijepljenjem mRNA cjepivima, bilo bi zamislivo koristiti podatke o nuspojavama iz VAERS-a, Eudravigilancea i slično. Ako je znatno više prijava od strane mladih – mora se računati i na nedovoljno prijavljivanje – apsolutno je požar na krovu i treba djelovati.

U svakom slučaju, za mladog političara Zelenih iz Beča kažu da je “opet dobro”, vidljivo je s njegovog Twittera. Još nije mogao reći hoće li ponovno moći sto posto koristiti zahvaćenu stranu tijela. Sve u svemu, međutim, osjeća se dobro i može ponovno svladati svoj svakodnevni život. Sretan je: “Sve je normalno. Svi testovi negativni. natrag u život.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp