JP Morgan želi uvesti biometrijsku metodu plaćanja za ljude koji koriste svoj dlan ili lice

JP Morgan želi uvesti biometrijsku metodu plaćanja za ljude koji koriste svoj dlan ili lice

JPMorgan Chase najavio je planove nove tehnologije plaćanja koja bi korisnicima omogućila plaćanje dlanom ili licem umjesto tradicionalnom kreditnom ili debitnom karticom. Nakon sličnih tehnoloških implementacija u Kini, ako pilot program prođe dobro, banka namjerava uvesti uslugu u svoju širu bazu američkih trgovaca i uvesti novi val biometrijskih plaćanja.

Korporacije guraju uspon biometrijske tehnologije, koja koristi jedinstvene mjere tijela za provjeru identiteta osobe, kako bi postala zadana metoda plaćanja u cijelom svijetu.

Novi proces plaćanja funkcionira tako da dlan ili lice korisnika upisuje u proces u trgovini. Prilikom plaćanja korisnik skenira svoje lice ili dlan kako bi završio transakciju.

Prema Bloombergu, Jean-Marc Thienpont, voditelj višekanalnih rješenja za JPMorganov posao plaćanja, vjeruje da je “evolucija potrošačke tehnologije stvorila nova očekivanja za korisnike. Marketinški stručnjaci moraju biti spremni prilagoditi se tim novim očekivanjima.”

Pilot program bi mogao uključivati ​​utrku Formule 1 u Miamiju, kao i neke trgovine. Ramon Peneda, glavni informativni službenik za Cripto.com’s Formulu 1 Grand Prix of Miami, rekao je da bi “mogućnost uvođenja ove nove biometrijske sheme plaćanja poboljšala iskustvo dana utrke za naše goste, jer će uživati ​​u novoj, bržoj naplati.”

Tijekom proteklih nekoliko godina Kina je postala globalni lider u implementaciji ove biometrijske tehnologije plaćanja. Način plaćanja promijenio je način na koji milijuni ljudi obavljaju transakcije svaki dan.

Ulaganje zemlje u umjetnu inteligenciju, velike podatke i tehnologije nadzora omogućilo je razvoj naprednih sustava za prepoznavanje lica. Vladino nastojanje za bezgotovinskim društvom dodatno je potaknulo usvajanje digitalnih metoda plaćanja, čineći plaćanja prepoznavanjem lica prirodnim napretkom u društvu koje Kina pokušava stvoriti.

Dva kineska tehnološka diva, Alibaba i Tencent, pioniri su u revoluciji plaćanja prepoznavanjem lica sa svojim platformama Alipay i WeChat Pay.

Međutim, kineska vlada odigrala je ključnu ulogu u širokom usvajanju plaćanja prepoznavanjem lica. Promicanjem digitalnih metoda plaćanja i pružanjem regulatorne podrške, vlada je potaknula rast ove tehnologije u razvoju nacionalne baze podataka za prepoznavanje lica.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp