Kanada je spremna uvesti potpomognuto samoubojstvo za djecu bez pristanka roditelja

Kanada je spremna uvesti potpomognuto samoubojstvo za djecu bez pristanka roditelja

Kanadska vlada, infiltrirana od strane Svjetskog ekonomskog foruma, predložila je niz amandmana na državne zakone o “potpomognutom samoubojstvu”, dopuštajući vladi da eutanazira maloljetnike bez pristanka roditelja.

Kanada je potpuno infiltrirana od strane Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Schwaba i politika Trudeauove vlade sada odražava puni užas agende u Davosu.

Depopulacija je primarni cilj Svjetskog ekonomskog foruma u nadolazećim godinama, a Kanada u tom pogledu prednjači u svijetu. Prema posljednjim podacima, Kanada je prošle godine eutanazirala nevjerojatnih 10.000 ljudi.

Savezna vlada Justina Trudeaua gura potpomognuto samoubojstvo i eutanaziju, a vlada je postupno ublažila ograničenja za svoj program medicinske pomoći pri umiranju (MAiD). Ovaj je program izvorno uveden kako bi terminalno bolesnim ljudima dao izbor da izbjegnu sporu i mučnu smrt. Međutim, zakoni koji reguliraju program postupno su postali blaži.

Kanađani sada mogu biti eutanazirani iz raznih razloga, uključujući manje bolesti ili ako su siromašni ili beskućnici. I pokušavaju još više proširiti podobnost.

Novo vladino izvješće o MAiD-u nedavno predstavljeno parlamentu poziva na uključivanje maloljetnika u uvjete za smrt uz pomoć liječnika – bez pristanka roditelja.

Posebno zajedničko povjerenstvo za medicinsku pomoć u umiranju objavilo je svoje najnovije izvješće prošli tjedan, koje uključuje preporuku da maloljetnici mogu zatražiti MAiD.

“O MAID-u i odraslim maloljetnicima, odbor je čuo mješavinu mišljenja o tome treba li MAID biti dostupan osobama mlađim od 18 godina”, stoji u izvješću.

“Mnogi svjedoci vjeruju da sama dob ne određuje je li netko sposoban pristati na MAID. Pritom se preporuča oprezan pristup, tim više što o ovoj temi postoji malo dokaza samih mladih.

“Većina svjedoka složila se da, ako je MAID za punoljetne maloljetnike dopušten, to bi trebalo biti samo pod prvim kolosijekom (razumno predvidiva prirodna smrt).

“Povjerenstvo preporučuje da odrasli maloljetnici imaju pristup MAID-u kao dijelu prve linije.

“Povjerenstvo također preporučuje da se mladi ljudi konzultiraju o temi SLUŠAVKE i odrasli maloljetnici.

Povjerenstvo je tada preporučilo da u roku od pet godina Kanada počne financirati istraživanje i konzultacije “s maloljetnicima na MAID-u, uključujući maloljetnike s neizlječivim bolestima, maloljetnike s invaliditetom, maloljetnike u sustavu dječje skrbi i maloljetnike domorodaca.”

Osim toga, izvješće preporuča da se maloljetnici mogu eutanazirati, čak i ako njihovi roditelji to ne odobravaju:

Da Vlada Kanade zahtijeva da se, kada je to prikladno, konzultiraju roditelji ili skrbnici punoljetne maloljetne osobe tijekom MAID procesa procjene, ali da volja maloljetne osobe za koju se utvrdi da ima potrebnu sposobnost odlučivanja u konačnici ima prednost.

Izvješće je imalo potporu članova odbora Liberala, NDP-a i Bloc-Québeca, iako je uključeno i suprotno mišljenje konzervativaca.

Tvrdili su da bi “bilo neodgovorno za liberalnu vladu da krene naprijed s bilo kakvim proširenjem MAID-a za odrasle maloljetnike” i rekli su da ne podržavaju ovo daljnje proširenje.

“Ishitreni i nepromišljeni pristup liberala kanadskom MAID režimu doveo je živote ranjivih Kanađana u opasnost”, stoji u disidentu.

“Upozoravamo liberalnu vladu da ne ponovi greške koje su napravili s MAID MD-SUMC.

„Politika MAID-a mora se temeljiti na dokazima, konzultacijama s pogođenim skupinama i uz ozbiljno razmatranje zaštite ranjivih.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp