Kravama će se od 2025. dati sredstvo “suzbijanje metana” kako bi se ispunila zelena agenda

Kravama će se od 2025. dati sredstvo “suzbijanje metana” kako bi se ispunila zelena agenda

Oni to još ne znaju, ali britanska će stoka dati svoj doprinos i pridonijeti planu ispunjavanja ciljeva zemlje u pogledu emisija. Prema Vladinom Planu neto nultog rasta, objavljenom ovaj tjedan, mliječne krave uskoro će dobiti dodatke kako bi se smanjila količina metana koju podriguju i plinovi.

Sredstva za suzbijanje metana sadrže aditive kao što su morske alge, eterična ulja, organske kiseline, probiotici i antimikrobna sredstva koja smanjuju količinu plinova proizvedenih probavom.

Očekuje se da će planovi povećati cijenu mlijeka za prosječnog potrošača oko 33 penija godišnje, ali ministri bi također mogli odlučiti subvencionirati dodatke.

Dustin Benton, bivši vladin savjetnik za prehrambenu strategiju, rekao je za Telegraph da bi se sredstva za suzbijanje metana u konačnici mogla davati i ovcama i kravama.

“Većina mliječnih krava se muze dva puta dnevno, a prije mužnje obično jedu, tako da je to prilično dobar način da to unesu u svoj sustav.”

G. Benton je dodao da su mjere kontrole metana dobar početak, ali da će biti potrebne daljnje radnje kako bi se smanjio utjecaj stoke na okoliš.

Vladin izvor rekao je da je došlo do “značajnog” napretka zahvaljujući inovacijama u poljoprivrednim proizvodima te da su planovi za poljoprivrednike i klimu donijeli “velike koristi”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp