Hillary Clinton poručila: „Vrijeme je da ukinemo slobodu govora u Americi i postanemo poput Europe“

Hillary Clinton poručila: „Vrijeme je da ukinemo slobodu govora u Americi i postanemo poput Europe“

Hillary Clinton je izjavila da je vrijeme da se ukine pravo na slobodu govora u Americi kako bi postala sličnija Europi.

Govoreći na događaju u Columbiji s bivšom predsjednicom Zastupničkog doma Nancy Pelosi, Hillary je pred zaprepaštenom gomilom iznijela bezobzirni antiamerički govor protiv slobode govora.


“Kada imate medijsku tvrtku koja je poput Facebooka i drugih platformi koje ne zanimaju laži koje plasiraju sve dok dobivaju novac od reklama, snosite posljedice”, rekla je.

Umjesto da brani Ameriku i američku iznimnost, ona je pozvala druge zemlje u svijetu, “Nemojte ići kamo smo mi otišli, a to su uglavnom neregulirani mediji bez doktrine pravednosti, bez odgovornosti za laži — osim, naravno, ove tužbe protiv Foxa su uspješne.”

Pohvalila je francuske restriktivne zakone o govoru: “Vjerojatno je ono što je stvarno pomoglo Macronu bio zakon u Francuskoj, koji je rekao da nema izvještavanja o izborima 72 sata prije. 

“I mnogi ljudi s kojima smo sudjelovali u ovom pokušaju svrgavanja Macrona nisu znali za taj zakon.

“Dakle, počeli su bacati sve te lažne informacije u petak prije nedjeljnih izbora, ali budući da nisu znali za zakon, to nije imalo uspjeha.”

Clinton je okupljenima ispričala i o razgovoru s bivšom premijerkom Novog Zelanda Jacindom Ardern u kojem je Hillary pitala zašto ta zemlja ima manju političku polarizaciju od Australije.

“Nikada nismo dopustili Rupertu Murdochu da bude prisutan na televiziji”, rekla je Ardern, prema Clinton.

Pelosi je slabo pokušala pristati i, zaboravljajući da bi Putin već bio u Kijevu ako Trump ne da Ukrajini koplja, ustvrdila je da se Vlad boji Hillary više nego Trumpa i da se umiješao u naše izbore.

Rekla je:

“Kada je državna tajnica Clinton bila u Senatu i prva dama, ali posebno kao državna tajnica u novije vrijeme, bila je, bila je i u to je vrijeme provodila mnoge stvari pokazujući američku potporu demokraciji.

“Njena jasnoća stajališta predsjedniku Putinu, okupacijskom vođi Rusije, natjerala ga je da se okrene i osigura da na nezakonit način izađe protiv nje u njezinoj kampanji.

“Miješanje u našu demokraciju od strane Vladimira Putina jer je Hillary Clinton bila osoba koje se najviše bojao u smislu njegovog nedostatka demokracije u Rusiji.

‘Mislim da je to samoočigledno i hvala vam za ono što ste učinili.’

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp