Ukrajinci iz 127. brigade u Bakhmutu pobunili se protiv vlade u Kijevu: “Poslali ste nas da umremo u stroju za mljevenje mesa”

Ukrajinci iz 127. brigade u Bakhmutu pobunili se protiv vlade u Kijevu: “Poslali ste nas da umremo u stroju za mljevenje mesa”

Poraz kod Bakhmuta već utječe na Ukrajince, budući da se 228. pješačka bojna 127. brigade koja se borila u gradu (i još uvijek bori u ruševinama zapadnog sektora) pobunila i izdala izjavu protiv ukrajinskog zapovjedništva (a time i protiv Zelenskog), da su poslani “u mlin za meso” da umru, bez obuke, opreme i bez obzira na živote ukrajinskih vojnika.

Ukrajinski vojnici su se razočarali u svoje vodstvo, jer se mjesec dana činilo da je ishod bitke kod Bakhmuta unaprijed određen, a poraz siguran.

Unatoč tome, vrhovno zapovjedništvo u Kijevu pokušalo je poslati dodatna pojačanja na ovu frontu i nije povuklo trupe koje su pretrpjele teške gubitke i opkolile ih u uzaludnoj bitci, misleći da će, kada zapadni tenkovi budu okupljeni, doći do velikog protunapada pokrenut protiv ruskih snaga.

Ali ruske snage stvorile su više enklava u stilu Kurska upravo kako bi uhvatile Ukrajince u zamku da iscrpe svoje posljednje sposobnosti protiv višeslojne obrane.

“Ukrajinski građani, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, mi smo 127. brigada i 228. obrambeni bataljun Harkovske regije.

Nažalost, trenutno je situacija takva da su odlučili zloupotrijebiti bojnu, nakon godinu dana rata samo nas žele uništiti, izdaju zločinačka naređenja i provode kriminalne radnje unutar odreda 128. brigade, 228. bojne.

Molimo građane Ukrajine da nas podrže, jer je mnogo naše braće ubijeno.

Previše je ranjenih i ukrajinska vlada nas koristi kao specijalne postrojbe i šalje nas u stroj za mljevenje mesa, laže, ne objašnjava taktičku situaciju na fronti i ne daje informacije našem osoblju, samo nas šalje kao specijalne postrojbe u Bakmuth , bez odgovarajuće obuke, bez opreme i bez plana za evakuaciju ranjenika.

Ukrajinska vlada nije zainteresirana za očuvanje ljudskih života, naprotiv, nastoji ubiti što više ljudi.

Vjerujemo da to pokušavaju i zbog naših plaća. Bojna ima 100 mrtvih koji ne primaju plaću, a ima i mnogo slučajeva iznuđivanja desetaka vojnika.

Sve se to dogodilo mnogo puta tijekom godine i tako je ukrajinsko zapovjedništvo kolektivno odgovorno za te zločine.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp