Upoznajmo Ustav – Petnaesti dio

Upoznajmo Ustav – Petnaesti dio

Prethodno smo planirali završiti upoznavanje Ustava s jednim zaključkom o svemu što smo pisali, ali onda se pojavila ova situacija sa HRT-om i neprimjerenoj propagandi koja je zgrozila veliki dio hrvatske javnosti stoga smatramo da je pravi trenutak da se građani upoznaju sa još dva članka Ustava RH.

Članak 63. st. 1. i 2. “Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece. Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti.”

Članak 16. st. 1. “Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Članak 63. je jasan: roditelji imaju pravo i slobodu da samostalno (bez ičijeg uplita, to se odnosi i na sve državne javne službe) odlučuju o odgoju svoga djeteta.

Stoga vi roditelji, VI se trebate organizirati i zaštiti ono što VI smatrate moralnim. Ali, istovremeno, budite pažljivi u svome pravu da odlučujete o odgoju svoje djece: kako vi imate pravo i slobodu odlučivati o odgoju svoga djeteta tako i drugi imaju potpuno jednaka prava; stoga nemojte preći onu tanku crtu zabranjivanja slobode i prava drugih osoba.

Držite se svoga prava i svojih sloboda, stvorite zajednicu roditelja istomišljenika, a drugim roditeljima prepustite pravo islobodu da svoju djecu odgajaju po svojim moralnim vrijednostima.

Vi imate pravo zabraniti da se vašem djetetu propagira bilo što što utječe na VAŠE moralne vrijednosti! To se odnosi i na programe HRT televizije s obzirom da je ista za svoj rad odgovorna javnosti, odnosno građanima RH.

Zakon o Hrvatskoj Televiziji, članak 16. st. 1. “U svom djelovanju HRT promiče javne vrijednosti i interese, uvažava interese javnosti te za svoje djelovanje odgovara javnosti.“ Jedno nam mora svima biti jasno: radi se o propagandi koja ima za svrhu uništiti sve naše tradicionalne moralne vrijednosti i to naročito kod djece, te ukoliko roditelji ne posvete puno više vremena i pažnje odgoju svoje vlastite djece, ista će usvojiti ono čemu ih se uči van roditeljske pažnje, odnosno vrijednosti.

Isto tako, roditelji VI morate poduzeti sve moguće korake, pa čak i pokrenuti zajedničke tužbe ukoliko je to potrebno. Ne smijete dozvoliti nešto što smatrate neprimjerenim. Neprimjereno je i opasno dozvoljavati da netko na osnovu obične izjave, recimo dečkić u školi, izjavi da je žensko te stoga ima pravo koristiti se ženskim toaletom i svlačionicom. Najvjerojatnije je da je taj dečko u cjelosti muško, ali zar nije super što će imati pristupa ženskom toaletu i svlačionici? Ovo su stvarne opasnosti o kojima roditelji moraju biti osvješteni.

Bili smo i sami i mladi i radoznali i pomalo ludi u svojim idejama, svašta nam je padalo napamet, zar ne? Pokušajte zamisliti što će tek našoj djeci padati na pamet ovakvom propagandom? Roditelji na vama je da izvršite svoju roditeljsku dužnost i da svoju djecu odgajate u skladu sa vašim moralnim načelima, ali istovremeno, nemojte ugroziti tuđa prava i slobode i nemojte učiti djecu da mrze druge ljude zbog njihovih moralnih načela. To je istinska sloboda.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp