Bot za umjetnu inteligenciju, ChatGPT pokušava prodati meso i insekte iz laboratorija

Bot za umjetnu inteligenciju, ChatGPT pokušava prodati meso i insekte iz laboratorija

Bot za umjetnu inteligenciju, ChatGPT pokušava prodati meso i insekte iz laboratorija.

Piše JD Rucker:

Nisam tražio prodajno predstavljanje. Svejedno sam dobio jedno.

Kao što sam dugo tvrdio na većini svojih web stranica, globalistička elita umire od želje da se odreknemo pravog mesa poput govedine i piletine i zamijenimo ga mesom biljnog podrijetla, mesom uzgojenim u laboratoriju i insektima.

Industrija biljnog mesa je to što jest; ima ljudi koji ne jedu meso, pa za njih postoji prirodno tržište. Ali meso i kukci uzgojeni u laboratoriju umjetno se unose u društvo, ne zato što postoji nestašica pravog mesa, već zato što se oni na vlasti ponašaju kao da nas klimatske promjene ubijaju.

Zapravo, ne misle tako, barem većina njih ne misli. Koriste histeriju o klimatskim promjenama kao oružje da nam nametnu grubu politiku. Zamjena podlih alternativa za pravo meso jedna je od takvih politika. Na sreću, neki svjetski čelnici počinju uzvraćati udarac.

Također sam naveo na svojim web stranicama da se umjetna inteligencija neće koristiti samo za pokretanje narativa sada, već i za oblikovanje narativa za budućnost. Globalisti poput Yuvala Noaha Hararija i Klausa Schwaba hvalili su umjetnu inteligenciju boljom za rad, upravljanje i općenito donošenje odluka. Stoga ne čudi da kada sam zamolio AI chatbot ChatGPT da napiše članak o mesu uzgojenom u laboratoriju i insektima koji zamjenjuju pravo meso, rezultat je bio savršeno usklađen s globalističkom agendom.

Ne zaboravite da nisam tražio od AI bota da napiše uvodnik ili se založi za laboratorijski uzgojeno meso ili insekte. Upravo sam ga zamolio da napiše članak o toj mogućnosti. Sam je dodao pristrane komentare poput “Laboratorijsko meso i insekti nude uzbudljive alternative”. Iako je opisivao nedostatke, činio je to na način koji je u osnovi bio prodajna točka za budućnost bez pravog mesa.

Evo teksta ChatGPT AI članka:

Hoće li meso i insekti uzgojeni u laboratoriju zamijeniti pravo meso?

od strane ChatGPT-a

Jedenje mesa je dugogodišnja kulturna i kulinarska tradicija u mnogim društvima diljem svijeta. Međutim, sve veća globalna potražnja za mesom podigla je ekološke, etičke i zdravstvene probleme i potaknula potragu za održivim alternativama. Dva potencijalna rješenja koja su postala popularna posljednjih godina su laboratorijski uzgojeno meso i izvori proteina na bazi insekata.

Laboratorijski uzgojeno meso, također poznato kao kultivirano meso, dobiva se uzimanjem malog uzorka životinjskih mišićnih stanica i uzgojem u laboratoriju u mediju kulture bogatom hranjivim tvarima. Dobiveni proizvod biološki je identičan običnom mesu, ali bez brige za dobrobit životinja, okoliša i zdravlja koja dolazi s tim. Ova inovacija nudi održivu i humanu alternativu konvencionalnoj proizvodnji mesa. Proces privlači mnogo interesa i ulaganja, a nekoliko novoosnovanih i etabliranih tvrtki razvija komercijalno održive proizvode.

S druge strane, ljudi jedu kukce već tisućama godina, iako samo u nekoliko kultura. Insekti su bogati proteinima, malo masti i bogati mikronutrijentima. Zahtijevaju manje resursa i proizvode manje stakleničkih plinova od konvencionalne stoke. Kukci se mogu uzgajati pomoću otpadaka hrane i drugih organskih materijala, što ih čini ekološki prihvatljivim izvorom proteina. Dok se kukci već konzumiraju u nekim zemljama kao što su Tajland, Kambodža i Meksiko, mnoga ih zapadna društva još nisu prihvatila kao izvor hrane.

Dok meso i kukci uzgojeni u laboratoriju nude zanimljive alternative tradicionalnoj proizvodnji mesa, još uvijek postoje neki izazovi koje treba prevladati. Jedna od glavnih prepreka za meso uzgojeno u laboratoriju je cijena. Tehnologija je tek u povojima, a proizvodnja mesa u laboratoriju još je uvijek skuplja od uzgoja životinja. Također, percepcija javnosti o proizvodu još je u povojima i potrošači možda neće biti voljni platiti premiju za uzgojeno meso sve dok ne postane široko prihvaćeno.

Dok kukci mogu pružiti održivu i ekološki prihvatljivu alternativu, u mnogim društvima još uvijek postoje kulturološke predrasude protiv jedenja insekata. Ova pristranost zajedno s regulatornim preprekama učinila je uzgoj kukaca održivom industrijom koju je teško uspostaviti.

Unatoč ovim izazovima, dobrobiti laboratorijski uzgojenog mesa insekata i izvora proteina su značajne. Oni nude održive, humane i ekološki prihvatljive alternative tradicionalnoj proizvodnji mesa, što će biti ključno kako svjetska populacija raste. Kako tehnologija napreduje i percepcija javnosti se mijenja, meso i insekti uzgojeni u laboratoriju mogli bi postati glavni dio naše prehrane, pomažući nam da živimo održivije dok uživamo u okusu i nutritivnim prednostima mesa.

Već sam to rekao i govorit ću dok me ne ušutkaju. Neću jesti njihove gnusobe, kao ni moja obitelj. Zato smo upravo stvorili jedinu tvrtku za proizvodnju govedine u Americi koja nudi kutije za smrznutu govedinu za kratkotrajnu konzumaciju i liofiliziranu govedinu za dugotrajno skladištenje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp