Američke zdravstvene vlasti upozorene na pojavu Marburg virusa u SAD-u

Američke zdravstvene vlasti upozorene na pojavu Marburg virusa u SAD-u

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozorio je službenike javnog zdravstva da pripaze na znakove Marburg virusa sličnog eboli u SAD-u.

U zdravstvenom savjetu objavljenom prošlog tjedna, CDC je rekao vlastima da “povećaju svijest o riziku od uvezenih slučajeva u Sjedinjenim Državama” nakon što su potvrđena dva izbijanja Marburg virusne bolesti (MVD) u Tanzaniji i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Upozorenje CDC-a upravo je uslijedilo nakon predviđanja Anthonyja Faucija da će se sigurno dogoditi još jedna, mnogo smrtonosnija pandemija, vjerojatno već sljedeće godine.

Fauci je toliko siguran da je zapravo izjavio da će “apsolutno biti još jedne pandemije”.

InfoWors izvještava: CDC je također rekao da Marburg, koji ima nevjerojatnu stopu smrtnosti od 23-90%, može biti teško dijagnosticirati.

“Mnogi znakovi i simptomi MVD-a slični su drugim zaraznim bolestima (kao što su malarija ili trbušni tifus) ili virusnim hemoragičnim groznicama koje mogu biti endemske za to područje (kao što su Lassa groznica ili ebola)”, rekao je CDC. “Ovo je osobito istinito ako je samo jedan slučaj.”

MVD se širi kontaktom sa zaraženom krvlju ili tjelesnim tekućinama, a ne prijenosom zrakom.

Unatoč ograničenim načinima prijenosa, Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da virus Marburg ima potencijal postati prava epidemija.

Iz Fox Newsa:

Bolest ima epidemijski potencijal, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Ima visoku stopu smrtnosti – od osam dosad prijavljenih slučajeva u Tanzaniji, pet pacijenata je umrlo.

Dužnosnici Ekvatorijalne Gvineje izvijestili su o njihovoj prvoj epidemiji 13. veljače, s 14 potvrđenih slučajeva i 10 smrtnih slučajeva. Tanzanijska vlada objavila je svoju prvu epidemiju MVD-a 21. ožujka.

Simptomi uključuju glavobolju, umor, iznenadnu pojavu vrućice, neobjašnjivo krvarenje i gastrointestinalne simptome. Česti su i bolovi u mišićima i zglobovima te gubitak apetita.

Ne postoji cjepivo protiv Marburg virusa koje je odobrila FDA, ali se može liječiti ranom intenzivnom njegom i nadoknadom tekućine.

Naime, Bill Gates i dr. Anthony Fauci nedavno su upozorili da bi se uskoro mogla dogoditi puno smrtonosnija pandemija.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp