mRNA tehnologija je upravo ušla u potpuno novu, mnogo mračniju fazu razvoja

mRNA tehnologija je upravo ušla u potpuno novu, mnogo mračniju fazu razvoja

Peter A McCullough, MD, MPH

MRNA cjepivo protiv COVID-19: mogući napad putem zaliha hrane

Kinezi pune kravlje mlijeko egzosomima mRNA – i uspješno imuniziraju miševe

Zdravstvene vlasti mogu manipulirati opskrbom hrane u zemlji kako bi utjecale na populacijske trendove. Sjajan primjer je obogaćivanje žitarica folnom kiselinom – sintetski oblik folata – koji je bio uspješan u smanjenju incidencije defekata neuralne cijevi (npr. spina bifida). Sada se posebno razmatra oralna primjena za cijepljenje protiv COVID-19 korištenjem mRNA u kravljem mlijeku.

Zhang i njegovi kolege pokazali su da se skraćeni mRNA kod od 675 parova baza može učitati u pakete fosfolipida dobivene iz mlijeka koji se nazivaju egzosomi i zatim hraniti miševe s istim mlijekom. Gastrointestinalni trakt miševa je pokupio egzosome, a mRNA je morala procuriti u krvotok i limfna tkiva jer su antitijela protiv SARS-CoV-2 spike proteina (domena vezanja receptora) proizvedena u hranjenim miševima.

Oralno cjepivo za SARS-CoV-2 RBD mRNA egzosome goveđeg mlijeka inducira odgovor neutralizirajućih protutijela in vivo. Quan Zhang, Miao Wang, Chunle Han, Zhijun Wen, Xiaozhu Meng, Dongli Qi, Na Wang, Huanqing Du, Jianhong Wang, Lu Lu, Xiaohu Ge bioRxiv 2022.12.19.517879; doi: https://doi.org/10.1101/2022.12.19.517879


Sa znanstvenog gledišta, ovi eksperimentalni koraci Kineza bili su nevjerojatan uspjeh. Međutim, s obzirom na štetu koju su mRNA cjepiva prouzročila u obliku ozljeda, invaliditeta i smrti, ovi podaci pokreću značajna etička pitanja. Projekt COVID States pokazao je da je 25% Amerikanaca uspješno ostalo necijepljeno. Ova bi skupina imala jake primjedbe na mRNA u opskrbi hranom, osobito ako se radi tajno ili s minimalnim označavanjem/upozorenjem. Djeca bi se mogla cijepiti oralnim cjepivom koje se lako primjenjuje ili potencijalno primiti mRNA putem mlijeka za školskim ručkovima i drugim obrocima bez nadzora.

Za one koji su primili bilo koje od cjepiva protiv COVID-19, mliječna cjepiva kao EUA ponuda omogućila bi još veću izloženost tijela sintetičkoj mRNA za koju se pokazalo da je otporna na ribonukleaze i može biti trajna u ljudskom tijelu.

Ova zapažanja navode me na zaključak da je mRNA tehnologija upravo ušla u potpuno novu, mnogo mračniju fazu razvoja. Očekujte više istraživanja o mRNA i otpornosti na mRNA u našoj hrani. Kinezi su upravo poduzeli prvi od, vjerojatno, mnogo opasnijih poteza za svijet.

Izvori:

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.12.19.517879v1

https://open.substack.com/pub/petermcculloughmd/p/covid-states-project-gives-new-hope?r=14jb45&utm_campaign=post&utm_medium=web

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp