Bakhmut: Wagner zauzeo sjedište policije: Posljednje ukrajinske trupe brane željezničku stanicu

Bakhmut: Wagner zauzeo sjedište policije: Posljednje ukrajinske trupe brane željezničku stanicu

Bijesni posljednja bitka za kontrolu nad očito ključnim ukrajinskim gradom.

Bitka za kontrolu nad željezničkom postajom u Bakhmutu bjesni s ukrajinskim trupama koje brane samo sebe kako bi izbjegle uništenje.

Ruske trupe zauzele su glavnu zgradu policije i sada napreduju kako bi preuzele kontrolu nad postajom, što podsjeća na snimke odgovarajuće bitke u Staljingradu.

S druge strane, britansko Ministarstvo obrane u svom uobičajenom dnevnom izvješću navodi da je Rusija vjerojatno pojačala svoje tenkovske napade oko grada Marinka u regiji Donjecka, 20 kilometara jugozapadno od grada Donjecka, u proteklih sedam dana.

Marinka je u vječnom ratnom stanju od 2014. godine i dobrim dijelom uništena topničkim razmjenama. Strateški je smješten na prilaznim cestama prema Donjecku i glavnoj cesti H15.

Rusija i dalje daje veliki prioritet aktivnostima opskrbe u širem sektoru Donjecka, uključujući regije Marinka i Avdiivka, trošeći značajna sredstva za mali profit, priopćilo je britansko ministarstvo.

Ruske snage također su opsežno opljačkale ukrajinska borbena vozila pješaštva M-113 u Bakhmutu koja su donirala nekoliko zemalja NATO-a i SAD.

U videu, jedan od zarobljenih M-113 ukrajinske vojske sada koriste ruske snage s oznakom Z.

U videu, jedan od zarobljenih M-113 ukrajinske vojske sada koriste ruske oružane snage, s prepoznatljivim Z.

Prema onome što je poznato, SAD je isporučio oko 300 jedinica, Danska 54, Litva 50, Portugal 28, Australija 28 i Španjolska 40.


Općenito, manje od 10% grada ostaje pod ukrajinskom kontrolom, a ruske trupe trenutno čiste ulice.

Situacija preostalih ukrajinskih snaga u bloku zapadnog Bakhmuta je užasna jer su okruženi i odsječeni od bilo kakvog puta za bijeg, dok mnogi ukrajinski vojnici pokušavaju pobjeći iz grada pješice kroz Kromovu blatnu cestu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp