Podaci CDC-a iz SAD-a navodno pokazuju nagli porast slučajeva raka od 2021

Podaci CDC-a iz SAD-a navodno pokazuju nagli porast slučajeva raka od 2021

Osobito u dobnoj skupini od 0-54 godine čini se da se slučajevi raka stalno povećavaju. Grafika s naše naslovne fotografije ili s objave na Twitteru s poveznicom u nastavku odnosi se na “Maligne neoplame”, znanstveni izraz za rak. Temeljni podaci dolaze iz CDC-a. Porast je počeo u pandemijskoj godini, što se može pripisati propuštenim pregledima i uskraćivanju liječenja. Ali od tada su brojke brzo rasle.

Brojke su to koje smo dugo čekali. Nisu dostupni u većini zemalja, a u nekim je slučajevima metodologija izvješćivanja posebno modificirana u tu svrhu. Čini se da se na mnogim mjestima prikriva koliko se rak promijenio u populaciji od 2020., a posebno od 2021. godine. Valja napomenuti da podatke na kojima se temelji autor Ethical Skeptic još nije redigirao CDC – oni se smatraju “preliminarnim”.

Za naše čitatelje koji vole sami istraživati, ovdje je izvor podataka: CDC objavljuje preliminarne brojke smrti i temeljne uzroke putem svoje baze podataka Wonder – bez jamstva potpunosti i “čišćenja”. Ove podatke možete pronaći ovdje: https://wonder.cdc.gov/mcd-icd10-provisional.html

Uz procjenu koju je za Twitter vizualizirao “Ethical Skeptic”, s nekoliko klikova mišem može se saznati da su najčešći uzroci smrti 1. srčani problemi 2. kancerogena oboljenja i 5. problemi s cirkulacijom krvi u mozgu. Treće mjesto su trenutno (na i s) preminuli od Covid-19.

Autor je siguran da njegove procjene mogu pokazati da prekomjerna smrtnost od raka ili povećani broj slučajeva raka nisu posljedica bolesti Covid-19. U komentarima također govori o velikoj vjerojatnosti da je tijekom takozvane pandemije došlo do mnogih slučajeva raka jer nisu provedena vitalna ispitivanja i liječenja. Po njegovom mišljenju, kasni učinci ove prakse već bi trebali biti gotovi, tako da su sadašnje visoke brojke koje još uvijek rastu mora biti posljedica drugog razloga.

Dok je smrtnost “od i s Covid-19” na niskoj razini, smrtnost od i s rakom u stalnom je porastu, prema procjeni Ethical Sceptic. Autor trenutno vidi prekomjernu smrtnost u SAD-u na oko 20 posto.

Odgovarajući na pitanja statistički i medicinski manje potkovanih korisnika, autor navodi kako bilježi porast oboljelih od raka među osobama u dobnoj skupini od 0 do 54 godine, koji je započeo sredinom 2021. godine.

U ovoj procjeni autor pokušava pokazati vezu između smrti od raka i prijavljenih slučajeva Covida između 2020. i sredine 2021., što dobro funkcionira prema obliku dotičnih krivulja.

Iz ovih podataka autor izvodi porast broja slučajeva raka od oko 10 posto od 14. kalendarskog tjedna 2021.

Nadalje, autor tvrdi da može uspostaviti vezu s nakupljanjem cjepiva induciranih spike proteinima i visokim stopama raka, on predstavlja sljedeću grafiku. Čini se nejasnim može li se ova izravna veza doista dokazati – ali važno je da se javna rasprava više fokusira na šiljaste proteine. U konačnici, jedva da postoje studije i nalazi o obliku u kojem je glavni učinak cijepljenja ikada djelovao, koliko je dugo djelovao i što se točno događa u procesu. Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp