Građani u Londonu uništavaju ulične kamere jer im gradonačelnik želi naplaćivati kazne za preveliko kretanje

Građani u Londonu uništavaju ulične kamere jer im gradonačelnik želi naplaćivati kazne za preveliko kretanje

Ono što u svemu ovome inspirira je upravo aktivan otpor građana jedino konkretne akcije mijenjaju stanje… Al valjda se to u ljudima probudi tek kada ih udare po džepu… Vidjeli smo već da briga za zdravlje (svoje ili dječje) nema tu pokretačku snagu.

Na videu objave možete vidjeti britansku komičarku, Kate Hopkins, kako na svoj duhovit način govori o spomenutoj temi.

Nakon što su četiri kamere u Abbey Woodu, Greenwich, fotografirane sa žicama i sočivima obojenim u crno, pojavile su se i fotografije kamere u zapadnom Suttonu, kojoj su također presječene žice, i druge u Catfordu, Lewisham, sa sočivom obojenim u crno. Također, neke kamere su otkinute s mjesta i bačene na zemlju.

Protivnici ULEZ-ovog širenja Londona pokrenuli su gerilski rat protiv kamera koje će se koristiti za praćenje kontroverzne sheme “plaćanje po milji/kilometru”.

Gradonačelnik Londona (od 2016.) Sadiq Khan želi da provede svoj plan “plaćanje po kilometru”. Tako planira naplatiti vozačima to što se voze, a u zavisnosti od doba dana, koliko je putnika u automobilu i koliko daleko voze u Londonu. Da, dobro ste pročitali!


Kao odgovor na početak provedbe tog pametnog plana nove pljačke pod izlikom zagađenja, klime itd. vrećice i kartonske kutije počele su se pojavljivati ​​putem kamera za automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ANPR) koje je instalirao Transport for London (TfL) diljem glavnog grada. Nedavno je instalirano više od 300 ANPR uređaja, dok će ukupno 2750 biti dodano na vrijeme do službenog datuma pokretanja proširenja ULEZ-a 29. kolovoza ove godine.

Šema ima za cilj smanjenje zagađenja zraka u Londonu, a vozačima čiji automobili ne ispunjavaju minimalne standarde emisija naplaćuju se dnevna naknada od 12,50 funti za ulazak u zonu. Međutim, otkriveno je i da će Met policija i Britanska transportna policija, također imati pristup kamerama…


Ovo je još jedan atak na slobodu kretanja, privatnost, ali i na džepove građana. Kao i uvijek, izgovor je njihova “briga za građane”. Zamislite da kada idete na posao, osim goriva i održavanja auta morate platiti dodatnih 30 eura dnevno! Sada zamislite da morate redovito posjećivati ​​bolesnog člana obitelji… to će dodatno izolirati umirovljenike… ovakvih je priča bezbroj, ali samo jedan problem. Oni koji su na pozicijama kojima unazađuju ili uništavaju živote običnih građana.

IZVOR

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp