Američki liječnik otvorio dušu: Necijepljeni su po nalogu s vrha u klinikama tretirani gore od onih koji su cijepljeni

Američki liječnik otvorio dušu: Necijepljeni su po nalogu s vrha u klinikama tretirani gore od onih koji su cijepljeni

Izvještaj kirurga iz Washingtona trenutno izaziva senzaciju u zemljama engleskog govornog područja. dr James Miller govori o svojim iskustvima liječnika u tzv. pandemiji. Njegove su izjave razotkrivajuće: one ne samo da pokazuju u kojoj je mjeri medijska propaganda utjecala na liječnike – Miller također napominje da su 2021. ljudi u klinikama namjerno dobivali lošiju skrb na temelju statusa cijepljenja.

U svom izvješću Miller kaže da je i prije “pandemije” kritički gledao na liječenje pacijenata i njihovu dobrobit u klinici te da se nije sprijateljio s upravom. Zatim izvještava o prvim danima krize:

Zatim, od veljače do ožujka 2020. godine, naša je bolnica imala veliki broj pacijenata s COVID-om, uključujući pravi val velikog broja bolesnih pacijenata početkom ožujka. Dospjelo je u vijesti nekoliko tjedana kasnije, ali tek NAKON što je virus prešao svoju kritičnu točku u našoj bolnici i NAKON što naš zdravstveni sustav nije bio u opasnosti od nedostatka resursa. Stvari su tada potpuno poludjele od uzbuđenja i straha – opet, to je bilo NAKON što je uistinu zarazni val završio.

Odjednom su nam bolnički rezultati i podaci o kvaliteti postali skriveni i neprozirni. Prije se većina podataka otvoreno dijelila i raspravljalo na sastancima za osiguranje kvalitete. Bolnica nam je podmetnula priču koja je bila čista ludost i proturječila svim dostupnim opažanjima i prethodno dostupnim podacima.

Čak su i liječnici otvoreni za propagandu i lažne vijesti

Doista, činilo se da su njegovi kolege bili pod velikim utjecajem:

Zastrašujući primjer je sljedeći: radio sam smjenu na JIL-u krajem travnja 2020. i u biti nisam imao što raditi jer nam je više od pola kreveta bilo prazno. “Niskocenzurirali” smo sve medicinske sestre koje su bile spremne otići kući jer je bilo jako malo bolesnih pacijenata. Pio sam kavu i čavrljao s osobljem i još jednim višim liječnikom na intenzivnoj njezi kada su dnevne novine dostavljene. Prije dostave novina svi smo bili opušteni, šalili se i shvatili koliko malo posla imamo. Drugi liječnik na JIL-u uzeo je lokalne novine koje su imale glavni naslov: “Lokalna JIL preplavljena”. U članku se govorilo o našoj jedinici intenzivnog liječenja jer smo bili jedina bolnica u županiji. Pogledao me, počeo se znojiti, uspaničio i rekao: ‘Što ćemo? Možda se nećemo moći nositi s ovim! ”Odgovorio sam mu: “Nalij još jednu kavu i nasmij se idiotima koji pišu novine. ”Vidno izbezumljen otišao je nazvati upravu bolnice zbog situacije koja je potvrdila da su suučesnici u novinskom članku. Ovaj kolega je bio jedan od medicinskih direktora naše jedinice intenzivne njege. Naša bolnica i odjel intenzivne njege nisu bili prenatrpani na vrhuncu broja infekcija u ožujku 2020. Zapravo, jedinica intenzivne njege nikada nije bila prenatrpana, čak ni nakon uvođenja užasnih protokola koji su štetili tolikom broju pacijenata. Znao sam da smo u ozbiljnoj nevolji kao medicinska zajednica kada su klinički čelnici počeli vjerovati riječima novina i bolničkih administratora više nego svojim očima i iskustvu.


U jeku opće panike, prema Milleru, skrb o pacijentima je bila izuzetno oštećena:

Zatim sam promatrao kako moji kolege i bolnička uprava potkopavaju ili napuštaju svaku politiku, praksu i metriku kvalitete koja dovodi traumatološki i kirurški program do dobrih ishoda za pacijente. Podnio sam nebrojene pritužbe našem odjelu za kvalitetu zbog odvratnih kršenja njege koje su sada postale uobičajene. Nisam mogao prekršiti zakletvu da ću služiti pacijentima. Između sredine 2020. i 2021., nakon curenja informacija iz neprozirne vlade, saznao sam da su se naše neočekivane brojke pobola i smrtnosti za pacijente s indiciranom traumom više nego udvostručile. Bilo je to užasno demoralizirajuće gledati.

Lošiji tretman za necijepljene

Međutim, postalo je gore. U nastavku liječnica navodi da su nakon uvođenja cijepljenja pacijenti bili izrazito nejednako tretirani, ovisno o cijepnom statusu:

Nakon što je cjepivo uvedeno krajem 2020., postalo je funkcionalni mandat u široj zajednici, a zatim je konačno postalo obvezno do kraja ljeta 2021. Medicinska zajednica u okrugu u kojem sam radio (Snohomish, WA) počela je odbijati skrb za necijepljene pacijente osim u bolnici. Nisam mogao vjerovati da je pacijentima isprva uskraćen pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali onda sam razgovarao s čovjekom u svojoj crkvi kojemu je liječnik opće prakse uskratio i dopunu lijekova za dijabetes i liječenje infekcije sinusa zbog njegovog statusa cijepljenja protiv COVID-a. . Bilo je toliko nevjerojatno da još uvijek nisam mogao vjerovati! Čak i dok su pacijenti stigli u bolnicu, saznao sam da su liječnici i osoblje hitne pomoći upućeni da ovoj skupini pacijenata pruže nižu razinu kvalitete lijekova. To je bilo manje nego prihvatljivo i gore, manje dostojanstveno od skrbi pružene bilo kojem drugom pacijentu prije i nakon COVID-a. Morao sam zamoliti vodeće liječnike da odobre ovu nehumanost. Ustanovio sam da su se svi glavni zdravstveni sustavi okruga složili s ovom akcijom, potičući stvaranje politika koje zahtijevaju od liječnika da djeluju izravno protiv svoje zakletve. Nakon što sam to otkrio, duhom sam napustio medicinsku zajednicu.


Miller je zatim radio uz svoj posao u klinici u besplatnoj klinici koju je osnovala njegova crkva, pokušavajući necijepljenima pružiti tretman koji zaslužuju. Ovi pacijenti su bili uznemireni i iskazivali su mu veliku zahvalnost. Tek u ožujku/travnju 2022. počela je normalizacija liječenja necijepljenih osoba u ambulantama. Naposljetku, Miller je odustao od svoje kirurške karijere u klinici, napustio Washington i sada je obiteljski liječnik. Na kraju izjavljuje:

Izgubio sam prestižnu karijeru i društveni položaj, ali nisam izgubio etiku i integritet. Nisam prekršio zakletvu. Tako sam na kraju pobijedio. I sretan sam.

Trebaju li necijepljeni umrijeti?

Većina liječnika odabire ovo zanimanje kako bi pomogli ljudima. U tom kontekstu, opis Dr. Millera zapravo je nevjerojatan. Njegovo se svjedočanstvo prvi put pojavilo u podskupini drugog liječnika, koji njegovu pripovijest ocjenjuje realističnom. Ako pogledate komentare, naći ćete brojne medicinske stručnjake koji potvrđuju njegovo izvješće. Drugi komentatori bili su u klinici ili su imali rođake u to vrijeme i oštro su kritizirali kako su tretirani kao necijepljeni. Nekoliko korisnika čak postavlja pitanje ne bi li broj smrtnih slučajeva u ovoj nepoželjnoj populacijskoj skupini trebalo posebno povećati lošijim tretmanima necijepljenih ljudi.

Medicinsko osoblje dopustilo je da bude pod utjecajem propagande

Činjenica da je medicinsko osoblje bilo pod tolikim utjecajem medija da su prezirali necijepljene i zbog toga se prema njima lošije ponašala zapravo je zabilježena u znanstvenim člancima. Doktori su smatrali da su u pravu, kao i ovaj članak koji pokazuje gdje se medicinski djelatnik pretvara da se boji ove populacijske skupine jer se prema njima ne može osjećati empatija u medicinskom polju. Naravno, ti takozvani stručnjaci su otkrili svoje potpuno neznanje i jasno dali do znanja da su promašili svoj posao – ali mainstream se složio i još uvijek se slaže s njima. Činjenica da je vodstvo klinike bez imalo skrupula čak i zahtijevalo nejednako postupanje na temelju cijepnog statusa nedvojbeno je ozbiljna optužba – ali to se nikako ne može isključiti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp