Mainstream mediji objavili video: Cijepljena medicinska sestra Tiffany Dover još je uvijek živa

Mainstream mediji objavili video: Cijepljena medicinska sestra Tiffany Dover još je uvijek živa

Gdje je Tiffany Dover?” To je pitanje postavilo nebrojeno mnogo ljudi diljem svijeta nakon što se mlada medicinska sestra iz Alabame cijepila protiv Covida-19 pred kamerama, a zatim se odmah srušila – i onda jednostavno nestala. Nema sumnje da bi bilo lako utišati glasine jer su svi od nje čekali samo znak života. To nije došlo. Sada, nakon dvije godine, Dover je napokon izašla u javnost: NBC News objavio je intervju s njom. Međutim, neki kritičari cijelu priču smatraju nevjerojatnom.

Podsjetimo, sljedeći video koji prikazuje Dover kako kolabira ubrzo nakon cijepljenja postao je viralan u to vrijeme:

Ono što je priču o Dover učinilo tako čudnom nije bio toliko ovaj kolaps koliko činjenica da ga je nakon toga progutalo lice zemlje. Dok je klinika u kojoj je radila rekla da je dobro, od strane Dover nije bilo potvrde. Nikada se više nije pojavila. To se kritičkim promatračima činilo vrlo upitnim: što se dogodilo? Glasine bi prestale onog trenutka kad bi mlada žena koja je nekada bila pametna društvenim mrežama sama progovorila – ali nije bilo znakova života. Za mnoge je jedini zaključak bio da joj se nešto loše dogodilo.

NBC News napokon tvrdi da su je uspjeli dovesti pred kameru. Njezina je najvažnija poruka da je živa, kaže gospođa pred kamerama koja također ima svijetle plave oči, ali inače kao da se znatno promijenila. Mnogi korisnici na društvenim mrežama odahnuli su što je medicinska sestra dobro, dok su drugi ostali skeptični.

Postoji još jedan video na kojem ona promovira podcast:

Prema njenim izjavama u intervjuu za NBC, klinika u kojoj je tada radila (CHI Memorial Hospital Chattanooga) zabranila joj je slanje znaka života, iako je to od početka željela. Klinika to do danas niječe. Dover tamo nije radila godinu dana, ali očito joj je trebalo još godinu dana da ponište glasine o njezinoj smrti. No, i sama je bila svjesna da je upravo ta šutnja potaknula glasine (“tišina je ovo rasplamsala”). Ipak, nije poduzela nikakve protumjere – iako bi ljudima laknulo da su znali da je živa i zdrava.

Njezina se priča čini čudnom i na drugim mjestima – priča se da su teoretičari zavjere uništili njezin život, maltretirali njezinu obitelj i čak joj slali prijetnje smrću. Znači oni koji su htjeli znati je li živa i zdrava trebali su joj prijetiti smrću?

Čini se previše očiglednim da kratki intervju NBC-a nije bio o dobrim vijestima da je netko za koga se mislilo da je mrtav živ – radije o onima koji su kritizirali kampanju cijepljenja protiv Covida (i koji su za to imali dovoljno argumenata, potpuno nevezano za slučaj Dover), žele prikazati kao opasne psihopate. To danas još gore funkcionira nego prije dvije godine, jer ih je kritičara odavno više. Je li Dover doista oštećen cijepljenjem u ovom kontekstu nije bitno, jer su štetni učinci cijepljenja znanstveno dokazani i ne mogu se poreći.

Za mnoge korisnike društvenih mreža Doverova priča u cjelini nema smisla. Međutim, upitno je hoće li prava pozadina ikada izaći na vidjelo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp