Kraj slobode: Bombastični izvještaj iz Velike Britanije pokazuje planove za radikalno resetiranje i CO2 diktaturu

Kraj slobode: Bombastični izvještaj iz Velike Britanije pokazuje planove za radikalno resetiranje i CO2 diktaturu

Kraj avio putovanja je izvjestan, šuška se po društvenim mrežama. I ne bez razloga, jer ondje trenutno kruži grafika koja otkriva planove klimatskog lobija za sljedećih nekoliko desetljeća. Ovo ne samo da pokazuje da će se zračne luke postupno zatvarati od 2030. i da će se svi letovi jednostavno ukinuti od 2050. u korist “apsolutne nule”, tj. bez emisija CO2. Planovi su puno dalekosežniji. Što je najgore, skupinu koja ih je postavila plaća britanska vlada.

Prof. Norman Fenton nedavno je objavio grafiku na Twitteru uz riječi:

Podsjetnik što “neto nula” zapravo znači. Ova grafika je iz projekta FIRE vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Ključne točke: Sve zračne luke osim Heathrowa, Belfasta i Glasgowa trebale bi se zatvoriti do 2030. Do 2050. više neće letjeti. Nema novih automobila na benzin/dizel do 2030.; do 2050. ograničiti korištenje cesta na 60% sadašnjih razina.

Fenton nastavlja:

Ograničiti hranu, grijanje i energiju na 60% današnjih razina do 2050. To znači ili hladnije, gladnije stanovništvo ili masovnu depopulaciju.

Značajan korak u tome: 15-minutni gradovi.

UK FIRES je istraživačka grupa sa sveučilišta Cambridge, Oxford, Nottingham, Bath i Imperial College London. Financira ga Istraživačko vijeće za inženjerstvo i fizičke znanosti (EPSRC) – ovo je dio UK istraživanja i inovacija koje financira Odjel za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju. Ukratko: sulude planove ove skupine financira i podupire britanska država.

Navedeni dokument možete pronaći ovdje: https://ukfires.org/absolute-zero/

iz “Absolute Zero” / UK FIRES, str. 6-7

Grafika daje pregled resetiranja u cestovnom, željezničkom, zračnom i brodskom prometu, grijanju, električnim uređajima, hrani, sirovinama, građevinarstvu i proizvodnji. Fosilna energija je zabranjena, sve mora raditi na struju. Sami autori znaju da obnovljivi izvori energije nikada ne mogu proizvesti dovoljno toga, jer je nestašica 2050. jasno opisana: Današnje vrijednosti potrošnje moraju se stoga smanjiti za 60 posto. Poslije 2050. godine neke bi stvari, vrlo moguće, kad-tad opet mogle postati moguće, pod uvjetom da tehnički napredak to dopusti, pa se obećava – zanemarujući, međutim, da se vlastitim planovima svaki napredak guši u korijenu.

Nedostatak sirovina, proizvodni problemi i ograničenja u građevinskom sektoru (materijali poput cementa bit će naravno zabranjeni) su neizbježni, kao i opći nedostatak hrane i pothranjenost čisto vegetarijanskim proizvodima, koji će također istrunuti jer jedva da će biti struje dostupni za skladištenje i obradu. Ovdje se računa s današnjim podacima o potrošnji koja bi se do 2050. morala smanjiti za 60 posto (!), iako će se prema izračunima svjetska populacija do tada povećati za 1,7 milijardi ljudi. Drugim riječima: do tada ćemo radije sjediti na drveću ili u špiljama nego u čvrsto građenim kućama sa slobodno podesivim grijanjem i dovoljno punim (i hladnim) hladnjakom.

Ključne poruke za pojedince su da već sada treba prestati koristiti avione, odreći se automobila i ograničiti korištenje grijanja te nositi topliju odjeću. Umjesto da kupite nešto novo, možete kupiti reciklirane proizvode ili ništa. Jelovnik treba promijeniti. I molimo vas da izvršite pritisak na sve i svakoga da proguraju klimatske besmislice opisane u dokumentu s tvrtkama i nevoljnim vladama. Hoće li stanovništvo biti toliko glupo i oslanjati se na masovnu regresiju umjesto na napredak? Malo vjerojatno. Uostalom, prosječan građanin ne ostaje na ulici i ne nada se drugačijem vremenu.

Stanovništvo bi bilo dobro kada bi političarima danas jasno izrazilo svoje mišljenje o klimatskoj maniji: što se dalje bude išlo tim putem, to će biti teže i dugotrajnije promijeniti smjer. Kmerski Zeleni u Njemačkoj žele kiselinom, čak i bez dopuštenja, uništiti povučene nuklearne elektrane u zemlji kako bi spriječili povratak na nuklearnu energiju, kako je jučer izvijestio Pleiticker Mislite li da to ima smisla? Ne? Zatim postanite glasni.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp