Marine Le Pen: Ako Ukrajina pobijedi, počet će treći svjetski rat, ako Rusija pobijedi, to će biti katastrofa

Marine Le Pen: Ako Ukrajina pobijedi, počet će treći svjetski rat, ako Rusija pobijedi, to će biti katastrofa

Marine Le Pen, poznata desničarka i čelnica Francuskog narodnog pokreta, upozorila je da će, ako Rusija pobijedi, to biti katastrofa, ali ako Ukrajina pobijedi, počinje Treći svjetski rat.

U intervjuu za skupinu medija, uključujući španjolski El Pais, Le Pen je rekla da kada nacija poput Rusije napada drugu naciju i prijeti njezinom suverenitetu, ne postoji mogućnost distanciranja i mora se zauzeti stav.

Kaže i da Rusiji treba uvesti sankcije, ali ne u energetskom sektoru, te da treba pregovarati o miru.

Ako Rusija dobije rat, to će biti katastrofalno jer će sve zemlje koje imaju teritorijalni sukob misliti da ga mogu riješiti oružjem. Ako Ukrajina pobijedi, to će značiti da je NATO ušao u rat, jer sam uvjeren da Ukrajina bez pomoći NATO-a ne može vojno poraziti Rusiju. A to znači da je počeo treći svjetski rat. Ako nastavimo isporučivati ​​oružje Ukrajini, kao sada, pred nama je novi 100-godišnji rat, što je, s obzirom na ljudske gubitke, strašno – rekla je.

Govoreći o izborima u Francuskoj, Le Pen je rekla da se u Francuskoj događa upravo ono što je predviđala u predizbornoj kampanji te da dobiva sve više povjerenja građana Francuske.

U nekoliko godina smo od najomraženije stranke u Francuskoj postali najomiljenija. Nikada nismo bili ekstremni desničari, jer smo radikalno suprotstavljeni nekim načelima karakterističnim za ovaj trend, poput antiparlamentarizma, odbacivanja pluralizma i upotrebe nasilja. Vjerujemo da je nacija političko srce našeg projekta – rekla je.

Iako je Le Pen pozdravila što se francuski predsjednik Emmanuel Macron distancirao od SAD-a po pitanju Kine, ona ga kritizira zbog europskog suvereniteta jer, kako kaže, da bi suverenitet postojao potreban je narod, a europski narod ne postoji.

I dalje sam euroskeptik i svakim danom sam sve skeptičniji. Nisam skeptična prema Europi, nego prema političkom uređenju Europe – rekla je Le Pen.

Kad je riječ o imigraciji, rekla je da bi, ako dođe na vlast, u francuski Ustav unijela odredbu koja bi Francuzima dala prednost pred strancima u pristupu poslovima, stanovanju i socijalnim beneficijama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp