Elon Musk: Svaki liječnik ili roditelj koji promijeni spol djeteta mlađeg od 18 godina treba ići u doživotni zatvor

Elon Musk: Svaki liječnik ili roditelj koji promijeni spol djeteta mlađeg od 18 godina treba ići u doživotni zatvor

Izvršni direktor Twittera i Tesle Elon Musk objavio je u petak snažnu poruku na internetu, osuđujući roditelje i liječnike koji steriliziraju djecu operacijom promjene spola ili hormonskom terapijom prije nego što su dovoljno stari da sami donesu tu odluku.

Muskov komentar na Twitteru došao je kao odgovor na tweet “Crvenokosog libertarijanca”, koji se rugao MSNBC-u zbog napada na politike protiv promjene spola republikanske stranke Floride, guvernera Floride Rona DeSantisa.

MSNBC je tvrdio: “DeSantisov očaj uništava cijelu zemlju. Odgovarajući na ideju da DeSantis jednostavno ne želi da djeca prolaze kroz promjenu spola, Musk je odgovorio: “Svaki roditelj ili liječnik koji sterilizira dijete prije nego što ono postane odrasla osoba trebao bi ići u zatvor do kraja života.”

Opaska je očekivano izazvala buru na internetu među liberalima, dok su mnogi konzervativni i libertarijanski politički komentatori izrazili svoje slaganje s Muskovim stavom.

Predsjednik Judicial Watcha Tom Fitton napisao je: “Nijedan pacijent (dijete/skrbnik ili odrasla osoba) ne može doista dati informirani pristanak na radikalne postupke sakaćenja i eksperimentalne hormonske tretmane koje promoviraju transrodni ekstremisti. Činjenica da se ovi postupci mogu dopustiti zakonom ili medicinskim tijelima je hitan propust koji se mora riješiti.”

Reper i politički aktivist Hi-Rez istaknuo je da će tržište operacija promjene spola u SAD-u u sljedećih nekoliko godina dosegnuti 10 milijardi dolara.

Aktivist protiv rodne tranzicije Olly London zahvalio je Musku što je podijelio svoj glas “kako bi zaštitio djecu”, dodavši: “Vaše riječi će pomoći mnogim ljudima da shvate nepopravljivu štetu koju medicinska tranzicija nanosi maloljetnicima.”

Musk nastavlja iritirati mainstream establišment ubacivanjem kontroverznih misli u politički dijalog i omogućavanjem otvorene debate na svojoj novostečenoj Twitter platformi, što je čak dovelo do povlačenja nekih mainstream medija s njegove mreže.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp