Američko ministarstvo obrane dodijelilo je ugovor o istraživanju Covid-19 još u studenom 2019. godine

Američko ministarstvo obrane dodijelilo je ugovor o istraživanju Covid-19 još u studenom 2019. godine

Tri mjeseca prije nego što je svijet saznao za postojanje virusa Covid-19 i gotovo pola godine prije nego što je WHO službeno proglasio pandemiju 11. ožujka 2020., američki DOD (Ministarstvo obrane) dodijelio je istraživački ugovor Labyrinth Global Health Inc. Tvrtka se ugovorom obvezala na provođenje istraživačkih aktivnosti u području “Covid-19”. O tome izvještava “ The Expose ”, pozivajući se na službene dokumente.

Neovisni novinari “The Exposea” prokopali su javno dostupnu bazu podataka o nabavi u SAD-u i došli do zapanjujućeg otkrića – koje se, naravno, dobro uklapa u prijašnja saznanja. Kao što smo već ranije izvijestili razvoj cjepiva u Sjedinjenim Državama bio je tajni projekt Ministarstva obrane od samog početka.

Stoga je ugovor s tvrtkom Labyrinth Global Health Inc. dodijeljen 12. studenog 2019. (obratite pažnju na američki datum). Službeno je ime Covid-19 tek tri mjeseca kasnije.

Labyrinth Global Health Inc. od svog osnutka 2017. godine surađuje s EcoHealth Allianceom Petera Daszaka i Metabiotom Ernesta Wolfea. Obojica su blisko uključeni u formiranje službenog narativa o pandemiji.  

Od 12. travnja 2021. američka vlada potrošila je 3,63 bilijuna dolara kao odgovor na Covid-19. 

Ugovor, koji je otkrio The Expose, podugovor je ugovora od 20. rujna 2012. pod nazivom Stručne, znanstvene i tehničke usluge. Sadrži 115 podugovora koji se uglavnom odnose na nabavu laboratorijske opreme za objekte u Ukrajini. U svim tim prilično nebitnim redovima teksta bio je i ugovor o istraživanju u vezi s Covidom-19, koji je dodijeljen mnogo prije nego što se pročulo za pandemiju tog imena.

Izvođenje ugovorenih aktivnosti trebalo je obaviti u Ukrajini, a glavni ugovor dodijeljen je tvrtki Black & Veatch Special Projects Corp. Klijent je bila Agencija za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) Ministarstva obrane SAD-a, glavna svrha programa za smanjenje biološke prijetnje u Ukrajini.

Black & Veatch je službeno “globalna tvrtka za inženjering, nabavu, savjetovanje i izgradnju specijalizirana za razvoj infrastrukture”. Vrlo je čudno u tom pogledu zašto je takvoj tvrtki povjereno istraživanje i obrana biološkog oružja.

I zašto su i Ministarstvo obrane i imenovana tvrtka Labyrinth Global Health INC platili za provedbu istraživanja COVID-19 u Ukrajini najmanje mjesec dana prije nego što se navodno pojavio novi korona virus i tri mjeseca prije nego što je službeno označen kao Covid-19 ?


Osnovan 2017., Labyrinth Global Health Inc. navodno je “mala tvrtka u vlasništvu žena s dubokom stručnošću i dokazanim iskustvom u podržavanju inicijativa za znanstveni i medicinski napredak”. Sebe opisuje kao “multikulturalnu i međunarodnu organizaciju s uredima u četiri zemlje i timom stručnjaka s različitim pozadinama i stručnošću, uključujući mikrobiologiju, virologiju, globalno zdravlje, njegu novih zaraznih bolesti, medicinsku antropologiju, terensku epidemiologiju, klinička istraživanja i zdravstvene informacijske sustave” .

Gore spomenuta suradnja s Eco Health Allianceom (EHA) dobro je dokumentirana. Ovo je pak strateški partner Instituta za virusologiju Wuhan (“WIV”). Ova veza nastala je intervencijom Davida R. Franza, bivšeg zapovjednika američkog laboratorija za biološko oružje u Fort Detricku, koji sada služi kao politički savjetnik.

Brojni povezani pojedinci i organizacije proveli su najmanje desetljeće istražujući korona viruse i dopirući do biolaboratorija u Ukrajini u ime i za račun američkog Ministarstva obrane. Nathan Wolfe, osnivač Metabiote, također je Young Global Leader u Svjetskom ekonomskom forumu Klausa Schwaba. Također je bio član DARPA-inog Vijeća za obrambena znanstvena istraživanja.

Konačno, kronologija koju je razvio The Expose s ugrađenim daljnjim poveznicama:

 • U prosincu 2019. u Wuhanu se pojavio novi korona virus.
 • Svijet je za ovaj novi korona virus saznao tek početkom siječnja 2020. godine.
 • Svijet nije znao da se ovaj novi korona virus zove Covid-19 sve dok ga Svjetska zdravstvena organizacija nije službeno tako nazvala u veljači 2020.
 • Ministarstvo obrane SAD-a dodijelilo je ugovor o profesionalnim, znanstvenim i tehničkim uslugama tvrtki  Black & Veatch Special Projects Corp, navodno “globalnoj tvrtki za inženjering, nabavu, savjetovanje i izgradnju specijaliziranoj za razvoj infrastrukture.”
 • Ovaj ugovor uključivao je program smanjenja bioloških prijetnji u Ukrajini.
 • Kao dio ovog većeg ugovora, 12. studenog 2019., Labyrinth Global Health dobio je još jedan ugovor za “Istraživanje COVID-19”.
 • To je dodijeljeno najmanje mjesec dana prije nego što je rečeno da se pojavio novi korona virus i tri mjeseca prije nego što je službeno nazvan Covid-19.
 • Labyrinth Global Health surađuje s Eco Health Allianceom i Metabiotom te je sudjelovao u USAID PREDICT programu. Svi ovi ljudi i organizacije rade na istraživanju korona virusa i pomažu u postavljanju biolaboratorija u Ukrajini barem posljednje desetljeće. Svi za to koriste sredstva američkog ministarstva obrane.
 • Podaci koji se nalaze ovdjesugeriraju da je Eco Health Alliance uključen u porijeklo virusa Covid-19.
 • Ovdje pronađene informacijepokazuju da je Moderna bila uključena u stvaranje virusa Covid-19.
 • Moderna, zajedno s Nacionalnim institutom za alergije i zarazne bolesti (NIAID), pristala je prenijeti “kandidate za mRNA cjepivo protiv koronavirusa” razvijena i u suvlasništvu NIAID-a i Moderne primateljima “Sveučilište Sjeverne Karoline u Chapel Hillu” koje će se emitirati u prosincu 12., 2019. godine.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp