Gatestone Institute apelira na javnost: „Klimatska histerija i laži oko nje moraju odmah prestati“

Gatestone Institute apelira na javnost: „Klimatska histerija i laži oko nje moraju odmah prestati“

Alarmizam o takozvanoj “kriznoj klimi” opasna je fikcija koja parali Zapad, kaže Gatestone Institute, nestranački think tank za međunarodnu politiku.

Zapad jednostrano uništava svoje kapacitete za proizvodnju energije, dok ostatak svijeta i dalje iskorištava lako dostupna i relativno jeftina fosilna goriva, primjećuje Institut Gatestone u izvješću od 14. travnja.

Na primjer, Kina otvara u prosjeku dvije nove elektrane na ugljen tjedno, a globalne emisije CO2 u nezapadnom svijetu nastavljaju rasti jer još uvijek “ne postoji dostupna, jeftina alternativa fosilnim gorivima,” prema izvješću koje je napisao Drew Godfriedi.

Pozivajući se na podatke iz najnovije studije Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC), institut Gatestone tvrdi da su “gospodarski rast i prosperitet u Europi i Sjedinjenim Državama više ugroženi ekstremističkim i pogrešnim politikama zaštite okoliša nego globalnim zagrijavanjem”.

Drugim riječima, nastojanja u vezi s klimatskim promjenama na Zapadu čine više štete nego bilo što što se može vidjeti iz samih klimatskih promjena.

Opasno smanjena energetska sigurnost bila je očigledna tijekom protekle godine tijekom nametanja sankcija Rusiji, kako su cijene energije rasle, a zapadne zemlje su se borile da zadovolje potražnju tražeći pomoć od neprijateljskih režima.

Pokušaji prelaska na takozvane obnovljive izvore energije također su doveli do “sve veće ovisnosti Europe o rijetkim kineskim mineralima”, što će Peking u potpunosti iskoristiti, stoji u izvješću.

Revni klimatski alarmant Frans Timmermans, prvi potpredsjednik Europske komisije, primjerice, umnožio je “mjere, inicijative i deklaracije usmjerene na drastično smanjenje europskih emisija CO2 — čak i po cijenu ekonomskog razaranja Europe”, navodi se u izvješću, kao kao i “po cijenu slobode”.

Izvješće zaključuje tvrdnjom “da će nas buduće generacije oštro suditi jer smo dopustili da nas ekstremistički ekološki aktivizam oslabi na Zapadu, dok neprijateljski istok – Kina, Rusija, Sjeverna Koreja i Iran – nastavlja unapređivati ​​svoje industrijske i vojne sposobnosti.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp