Glumci Nicolas Cage i Nicholas Hoult otkrili svoja iskustva o jedenju kukaca

Glumci Nicolas Cage i Nicholas Hoult otkrili svoja iskustva o jedenju kukaca

Glumci Nicolas Cage i Nicholas Hoult najnovije su holivudske zvijezde koje su javno progovorile o konzumaciji kukaca.

Nicolas Cage je svojedobno pojeo živog žohara u kultnoj komediji ‘Vampire’s Kiss’ iz 1988. godine, a sada indirektno promovira korištenje drugih buba, tvrdeći da se na taj način može pomoći u borbi protiv klimatskih promjena i riješiti problem gladi u svijetu.

Oscarom nagrađeni glumac otkrio je da mu to iskustvo nije baš najdraže od svih, ali je ipak iskoristio prigodu da pozove čovječanstvo da prevlada kolektivni strah i fobiju od jedenja insekata, naglašavajući da oni imaju izvrsne makronutrijente.

„Kada biste se mogli riješiti svog straha, svoje fobije od jedenja insekata, mogli biste riješiti gladi u svijetu.Visok udio proteina, bez masnoće, veliki hranjivi sastojci, puno njih. Ima ih posvuda!“ – izjavio je Nicolas Cage.

Cageova otkrića o  njegovim iskustvima s kukcima došla su tijekom intervjua o njegovoj novoj ulozi grofa Drakule u horor komediji ‘Renfield‘, u kojoj glumi Nicholas Hoult kao dugotrajni sluga slavnog vampira, RM Renfielda, koji jede insekte kada mu treba pojačanje snage.

Hollywood kao što možemo vidjeti iz priloženog sve više promiče agendu Svjetskog ekonomskog foruma za uvođenje insekata u našu prehranu.

Oba glumca zbijali su šale i provocirali jedan drugoga na temu raznih vrsta kukaca koje su jeli, pokušavajući ovu temu pretvoriti u šalu i približiti ljudima ideju da se kukci mogu jesti i da to u biti nije ništa strašno kada čovjek prevlada strah i riješi se predrasuda, iako je Nicolas svojim izrazom lica, ali i izrijekom dao do znanja da to njemu ipak nije najprihvatljiviji izbor što se prehrane tiče.

No, ne smijemo dozvoliti svjetskim elitama da nam biraju što ćemo konzumirati. Alergijske reakcije i razni rizici koji vrebaju od raznih vrsta hrane su nešto što je individualno i tome se ne smije pristupati kolektivno i nametati na globalnoj razini.

Izvor: ThePeoplesVoice, YouTube, Yahoo Entertainment

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp