Život u Matrici (Matrixu)

Život u Matrici (Matrixu)

Vjerujem da su mnogi upoznati s filmom Matrix, gdje smo se prvi put upoznali s idejom ‘crvene’ i ‘plave’ pilule? Crvena pilula je predstavljala istinu, a plava nastavak života u matrici, odnosno u laži. Tko nije pogledao taj film, preporučamo vam da pogledate bar one dijelove gdje se o tome govori, na dnu objave naći ćete link na tu scenu. 
 
Ono što je u tom filmu interesantno jest da, premda je Neo izabrao crvenu pilulu, to je bio tek početak i nije mu bilo jednostavno na putu spoznaje cijele istine, zečja rupa je izuzetno duboka. Istina je bolna, istinu je jako teško prihvatiti naročito kada je u cjelosti u suprotnosti s onim što smo pretdhodno čvrsto vjerovali.
Kada se sve ono što smo mislili da znamo odjednom pretvori u laž, to nikome neće biti lako prihvatiti.
 
Crvena pilula ne znači spoznati samo dio istine, to znači otvoriti um i biti spreman te skupiti hrabrost i suočiti se s vlastitim zabludama te biti spreman zabludu zamijeniti s istinom, bez obzira koliko to bolno bilo. 
 
Nadamo se da ste spremni za istinu koju vam uskoro imamo namjeru predočiti!
Za neke će ta istina biti izuzetno bolna, ali je potrebno součiti se s njome kako bismo mogli zajednički izgraditi bolje društvo, jedno istinski demokratsko društvo u kojem će svaki čovjek biti u stanju da svojim vlastitim radom zadovolji sve svoje potrebe te živi jedan život dostojanstven čovjeka.
 
Ne neznanje, nego zanemarivanje neznanja donosi smrt istini!
 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp