Gradske vlasti Japana počele su koristiti umjetnu inteligenciju

Gradske vlasti Japana počele su koristiti umjetnu inteligenciju

U pet mjeseci od lansiranja, ChatGPT je korišten za izradu studentskih eseja, pisanje vjenčanih zavjeta i sastavljanje uzbudljivih propovijedi za pastore i rabine i više.

Sada se jedan japanski grad obraća ChatGPT-u za nešto drugo: pomoć u vođenju vlade.

Yokosuka City, u središnjoj japanskoj prefekturi Kanagawa, najavio je ovaj tjedan da će početi koristiti ChatGPT za pomoć u administrativnim zadacima. U priopćenju za javnost na web stranici općinske uprave stoji da svi zaposlenici mogu koristiti chatbot za “sažimanje rečenica, provjeru pravopisnih pogrešaka i stvaranje ideja”.

Glasnogovornik općinske vlade rekao je za CNN da je nacionalna populacijska kriza faktor koji su uzeli u obzir kada su koristili ChatGPT.

Japanska populacija rapidno opada, a čelnik te zemlje nedavno je upozorio da “vrijeme za reprodukciju ističe” i da je Japan “na rubu nemogućnosti održavanja društvenih funkcija”.

Očekuje se da će gradska populacija od 376.171 nastaviti opadati.

Suočen s ovim problemima stanovništva, grad se obratio ChatGPT-u kako bi poboljšao učinkovitost i uspostavio bolji tijek rada u vladinim operacijama, rekao je glasnogovornik.

Uz ChatGPT koji se bavi administrativnim zadacima, “osoblje se može usredotočiti na posao koji mogu obavljati samo ljudi, pokrećući pristup koji donosi sreću našim građanima”, stoji u priopćenju vlasti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp