Twitter fajlovi pokazuju: Anthony Fauci lagao je pod zakletvom

Twitter fajlovi pokazuju: Anthony Fauci lagao je pod zakletvom

“Mnogi ljudi govore puno stvari o meni i Twitteru”, rekao je Fauci za Fox News. “Nikada nisam imao Twitter račun. Ne namjeravam imati Twitter račun i nisam imao nikakve veze s Twitterom. Tako da ne znam o čemu pričaju kad to kažu”.

Fauci je iznio slične tvrdnje tijekom gotovo 7 sati svjedočenja. Dok je bio pod prisegom, tadašnji medicinski savjetnik predsjednika Bidena zanijekao je korištenje Twittera ili čak obraćanje pažnje na društvene medije.

“Ne bavim se društvenim mrežama.”

“Budući da nemam Twitter račun, ne mogu vidjeti tweetove.”

“Toliko sam odvojen od društvenih medija… Nikada se nisam uključio ni u što od toga.”

“Društveni mediji i Twitter, rekao sam vam, nemam Twitter račun.” Ne tweetam. nemam face. Ne radim ništa od toga.”

To nije točno prema novoj datoteci na Twitteru otkrivenoj tijekom posjeta Twitterovom sjedištu u San Franciscu koja prikazuje Anthonyja Faucija … kako preuzima Twitter račun Bijele kuće. “Dr. Anthony Fauci preuzeo je račun za @WHCOVIDResponse,” prema Twitterovom internom mjesečnom ažuriranju COVID-19.

Twitterovo mjesečno ažuriranje također je dokumentiralo rad koji je napravio s Johnson & Johnsonom na “strategiji slanja poruka” kako bi se pomoglo u reklamiranju cjepiva farmaceutske kompanije protiv COVID-19 – potez koji je uslijedio samo nekoliko mjeseci nakon što je Twitter počeo uklanjati i označavati tweetove koji su sumnjali u cjepivo i razmatrali ga “dezinformacija”. Do ljeta 2021. Johnson & Johnson započeo je cjelovitu kampanju reklamirajući više farmaceutskih proizvoda na Twitteru.

U odvojenom tweetu, viši odvjetnik na Twitteru, koji je bio u vezi s FBI-em u vezi s provedbom i odbacivanjem “dezinformacija”, pohvalio je Faucija Twitterovim odvjetnicima kao “vodeći američki glas od povjerenja” o COVID-19.

Zavirite iza paywalla…

Državni odvjetnici Louisiane i Missourija tužili su saveznu vladu u svibnju 2022., navodeći da su agencije bile u dosluhu s tvrtkama društvenih medija kako bi “cenzurirale i suzbijale slobodu govora — uključujući istinite informacije — povezane s COVID-19, integritetom izbora i drugim temama pod krinkom borbe protiv “dezinformacija”. Nakon gorke pravne bitke, Louisiani i Missouriju dopušteno je uzeti izjavu pod zakletvom Anthonyja Faucija, tijekom koje je on više puta tvrdio da se ne može sjetiti informacija.

Bidenova administracija nastojala je zadržati pravni postupak tajnim. E-poruke pokazuju da je, kada je novinar kontaktirao Faucija da ga upita zašto se ne može sjetiti ključnih detalja o svom postupanju s pandemijom tijekom svog svjedočenja, Fauci poslao e-poruku kolegama iz NIH-a: “Toliko o povjerljivosti. Država je prošlog prosinca objavila Faucijevo očitovanje, ističući da je Fauci 174 puta rekao “ne sjećam se”, uključujući kada su ga pitali o e-porukama koje je poslao, intervjuima koje je dao i važnim dokumentima koji su mu pokazani.”

“Čitajući izjavu, otkrio sam da je Fauci više puta zanijekao bilo kakvu interakciju s društvenim medijima.” Evo samo jedan primjer.

Opet, nije istina – prema Twitterovom internom ažuriranju programa za COVID-19 iz ožujka 2021. “Dr. Anthony Fauci preuzeo je račun za @WHCOVIDResponse.”

“Tada sam pretražio Twitter feed Bijele kuće za COVID Response i potvrdio da je Fauci preuzeo račun.”

Iznenađenje. Fauci je ponovno preuzeo račun tog travnja.

“On je umiješan čak i ako ne tweeta”, rekao je Martin Kulldorff, profesor medicine na Harvardu i jedan od nekoliko znanstvenika uključenih u tužbu savezne vlade protiv cenzure. – Za mene je to eksplozivno, a čini se da je lagao pod prisegom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp