UNICEF zabrinut zbog plana cijepljenja: Povjerenje u rutinska cjepiva za djecu palo je za do 44% diljem svijeta

UNICEF zabrinut zbog plana cijepljenja: Povjerenje u rutinska cjepiva za djecu palo je za do 44% diljem svijeta

Najnoviji podaci iz “Projekta povjerenja u cjepiva” nisu razlog za slavlje UNICEF-a i drugih zagovornika cijepljenja: u 52 od 55 zemalja obuhvaćenih istraživanjem, povjerenje u cijepljenje djece palo je do 44 posto kao rezultat “pandemije” korone. ” – i to uopće ne samo u vezi s cjepivom protiv Covida. Očito su brojni skandali oko eksperimentalnih lijekova za gensku terapiju i njihova nesigurnost potaknuli građane na preispitivanje. UNICEF to, naravno, pripisuje čistoj “dezinformaciji”.

UNICEF od 2015. godine redovito prikuplja podatke o povjerenju svjetske populacije u cjepiva. Međutim, takozvana pandemija izbacila je iz kolosijeka mnoge napore da se postigne visoka stopa procijepljenosti u cijelom svijetu: Prema najnovijim podacima, percepcija javnosti o važnosti cijepljenja djece značajno se promijenila. Kaže se da je povjerenje u cjepiva za djecu poraslo u samo tri zemlje nakon korona krize – Kina je zabilježila najveći porast. Također se kaže da se malo povećao u Indiji i Meksiku. U međuvremenu se u svim ostalim zemljama cijepljenje djece sve više dovodi u pitanje.

Osobito u Nizozemskoj, Rusiji, Južnoj Africi, Japanu, Papui Novoj Gvineji i Južnoj Koreji nepovjerenje je jako poraslo: u Južnoj Koreji prije Covida-19 92,5 posto građana smatralo je da je cijepljenje djece važno – sada je to samo 48,1 posto. .

U UNICEF-u, naravno, ovaj razvoj događaja pokušavaju pripisati “dezinformacijama”. U mnogim zemljama više od 80 posto ispitanih još uvijek smatra da je cijepljenje djece važno. Činjenica da ljudi sada više propituju rutinska cijepljenja nije povezana s upitnom učinkovitošću i sigurnošću masovno kontroverznog cjepiva protiv Covida: Ne, netko se žali na bolji pristup “obmanjujućim informacijama” (moglo bi se reći i istini). U službenom priopćenju UNICEF-a stoji:

Međutim, izvješće upozorava da skup čimbenika ukazuje na to da bi rizik od oklijevanja oko cijepljenja mogao rasti. Ti čimbenici uključuju neizvjesnost o odgovoru na pandemiju, sve veći pristup pogrešnim informacijama, sve manje povjerenja u stručnost i političku polarizaciju.
“Na vrhuncu pandemije znanstvenici su brzo razvili cjepiva koja su spasila nebrojene živote. No, unatoč ovom povijesnom postignuću, strah i dezinformacije o svim vrstama cjepiva raširili su se jednako kao i sam virus”, rekla je Catherine Russell, izvršna direktorica UNICEF-a.“Ovi podaci su zabrinjavajuća crvena zastavica. Ne smijemo dopustiti da oslanjanje na rutinska cijepljenja postane još jedna žrtva pandemije. Inače bi više djece moglo umrijeti od ospica, difterije ili drugih bolesti koje se mogu spriječiti u sljedećem valu smrti.”

Kaže se da je 67 milijuna djece propustilo rutinsko cijepljenje između 2019. i 2021. godine. Posebno su pogođeni najsiromašniji u svjetskoj populaciji. UNICEF upozorava na razorne posljedice i ističe cilj želje da se cijepi svako dijete na svijetu. Teško da će to ikada biti moguće, makar i zbog rastućeg nepovjerenja prema cijepljenju. A kao što je poznato, farmaceutska industrija je to nepovjerenje pošteno zaslužila.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp