Migrant oštrim predmetom ozlijedio Zagrepčanina

Migrant oštrim predmetom ozlijedio Zagrepčanina

Vlada Andreja Plenkovića potpisala je svojedobnoMarakeški sporazumšto je skraćeni  naziv za Globalni sporazum za sigurne, redovne i regularne migracije,” a po tom sporazumu kod nas ima puno migranata koji svako malo uzrokuju nerede po našim gradovima o čemu očito nije politički korektno izvještavati, pa svaka vijest o nekom novom brutalnom napadu migranta na lokalno stanovništvo prolazi kao neka usputna vijest ispod radara.

Sjetimo se najprije brutalnog ubojstva u tramvaju broj 6 u Zagrebu. Muhammad S. (22), hladnokrvno je ubio Sinišu V. (52) u tramvaju broj 6 u Novom Zagrebu. Naime, Pakistanac je 18. rujna 2021. godine oko 8.55 sati u priključnim kolima tramvaja linije 6 na tramvajskoj stajalištu Most mladosti prišao s leđa putniku Siniši V. zarivši mu nož u vrat. Uslijedilo je to nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba.

Žrtvu brutalnog napada, mrtvog putnika u priključnim kolima tramvaja uočila je gospođa koja je prolazila stanicom te, po otvaranju vrata, uočila kako muškarac u lokvi krvi s nožem u vratu klizi po stepenicama. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni i ubijeni najvjerojatnije se nisu poznavali niti je mobitel ubijenog zabilježio toga jutra kao ni prethodnog dana poziv ili poruku mladog Pakistanca.

Nakon bijega iz Zagreba, dva mjeseca nakon zločina, boraveći u okolici Firenze, optuženi je upalio mobitel koji je ugasio na dan bijega te je upravo to istražitelje dovelo do njega. Uhićen je u istoj odjeći koju je imao na sebi u vrijeme zločina, a na nogama je imao i tenisice s krvavim potplatima. Na teret mu se stavlja ubojstvo iz članka 110. Kaznenog zakona te mu prijeti najmanje pet godina zatvora.

Nevoljama s migrantima nikad kraja. Zagrebačka policija (PUZ) izvijestila je kako je 18. 04. oko 17 sati došlo do sukoba dvojice muškaraca na okretištu tramvaja “Mihaljevec” u Zagrebu. Navode kako su se dvojica muškaraca prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili. Jedan od njih, 26-godišnji Sirijac zatim je oštrim predmetom teško ozlijedio 55-godišnjaka.

Liječnička pomoć ozlijeđenome je pružena u Kliničkoj bolnici Merkur, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđen, dok je 26-godišnjak doveden u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.

Društvene mreže preplavljene su snimkama napada migranata na lokalno stanovništvo i izazivanje nereda. Pitanje koje se postavlja je – Možemo li se osjećati sigurno u našim gradovima kao nekada? Kada vam netko usred noći dođe na prozor ako živite u prizemlju, možete li biti sigurni? Neki dan nam je jedan prijatelj ispričao kako je bio napadnut na Glavnom kolodvoru od strane dva migranta koji su ga nakon verbalnog provociranja udarili šakom u glavu i potom pobjegli glavom bez obzira.

Ima divnih ljudi među njima i čast tim ljudima koji se asimiliraju, zapošljavaju i pokušavaju prilagoditi zajednici u koju su došli živjeti. No, ima i onih drugih kojima asimilacija nije ni na kraj pameti i koji samo žele izazivati nerede, a s tim se treba pozabaviti zakon kako bi zaštitio lokalno stanovništvo.

Misli li u cijeloj ovoj priči o migrantima na sigurnost građana ili samo na poštivanje nekog globalnog sporazuma koji nas možda i ozbiljno ugrožava? I, zašto ovakve vijesti prolaze ispod radara? Ovo su strašne vijesti koje zahtijevaju pojačano patroliranje policije po svim našim gradovima i selima. Čovjek iz prvog nesretnog primjera izgubio je život. Zar je to nevažna vijest? Teške su to teme, ali i vrlo važne, jer jedno su globalni sporazumi, a nešto je sasvim drugo poštivanje istih u praksi. Pozitivni primjeri asimilacije migranata zvuče obećavajuće, jednako kao što obeshrabrujuće zvuče teški napadi migranata na lokalno stanovništvo koje je s punim pravom u strahu od spomenutih skupina ljudi, a napadači se obično kreću u grupama i brojčano su nadmoćniji te seobično obrušavaju na pojedince koji se ne mogu i ne znaju od njih obraniti te tako i stradaju. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp