Senator Rand Paul: Američka vlada bila je “najveći izvor dezinformacija” tijekom pandemije

Senator Rand Paul: Američka vlada bila je “najveći izvor dezinformacija” tijekom pandemije

Prema senatoru Randu Paulu (R-Ky), vlada SAD-a bila je najveći izvor dezinformacija tijekom pandemije COVID-a.

Paul je to rekao u oštrom govoru osuđujući Ministarstvo domovinske sigurnosti tijekom saslušanja o proračunu agencije u utorak.

“Najznačajniji izvor dezinformacija tijekom pandemije s najvećim utjecajem i najvećim utjecajem na živote ljudi bila je američka vlada. Najveći doprinos dezinformacijama dala je američka vlada”, rekao je Paul tijekom saslušanja Odbora za domovinsku sigurnost i vladina pitanja.

Sve se to događalo u vrijeme najveće prijetnje nacionalnoj sigurnosti našoj naciji u modernoj povijesti. Globalna pandemija koja je ubila milijune Amerikanaca. Tijekom tog vremena, Ministarstvo domovinske sigurnosti, koje je radilo na utvrđivanju porijekla pandemije COVID-19 i je li financiranje poreznih obveznika otišlo u provođenje rizičnog istraživanja u Kini — je li se to događalo? Prema našim saznanjima, ne”.

“Odakle je došao virus?” Da dolazi iz laboratorija, ne bi li to bila prijetnja biološkoj sigurnosti?” nastavi on. “Nije li to na neki način odgovornost DHS-a da istraži odakle je virus mogao doći?” Najmanje nekoliko obavještajnih agencija sada je zaključilo da dolazi od tamo.”

Paul je rekao da je DHS previše usredotočen na praćenje i cenzuru slobode govora američkog naroda nego na zaštitu domovine.

“Umjesto da se usredotoči na stvarne prijetnje poput ove, DHS je interno razrađivao strategiju kako može proširiti cenzuru američkih društvenih medija koristeći neprofitne organizacije trećih strana koje bi, prema riječima dužnosnika CISA-e koji je rekao, ‘trebale postojati'” klirinška kuća “kako bismo izbjegli vladinu propagandu”, rekao je.

Paulov govor dolazi usred objavljivanja senzacionalnog izvješća Senata u kojem se zaključuje da COVID potječe iz laboratorija u Wuhanu u Kini.

“Ovo izvješće zaključuje da su to najvjerojatnije dva curenja”, rekao je senator Roger Marshall (R-Kan.) tijekom brifinga za novinare prije objave izvješća. “Mogućnost laboratorijskog curenja u vremenskom okviru rujan-listopad [2019.], čak i srpanj ili kolovoz, nakon čega slijedi razvoj cjepiva u studenom 2019. A onda se čini da je još jedno laboratorijsko curenje najrazumnije objašnjenje u ovoj retrospektivnoj analizi.”

Izvješće uništava laži dr. Anthonyja Faucija, Billa Gatesa, generalnog direktora WHO-a Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa da je COVID potekao s mokre tržnice u Wuhanu u Kini.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp