Na Floridi otkazana Parada ponosa zbog uvedenih dobnih ograničenja

Na Floridi otkazana Parada ponosa zbog uvedenih dobnih ograničenja

Treasure Coast Pride Alliance, LGBTQ+ organizacija sa sjedištem u Floridi, objavila je da će nakon nekoliko razgovora s dužnosnicima Port St. Luciea, Pridefest ovog vikenda biti ograničen na sudionike od 21 godine i starije, izvijestila je WFLA.

Dužnosnici u gradu na jugoistoku Floride uveli su dobna ograničenja za događaje vezane uz paradu ponosa te na taj način primorali tu zajednicu na otkazivanje parade. Naime, po novim regulativama dopušteno je samo onima od 21 i više godina da prisustvuju spomenutom najavljenom događaju. Pripadnici te zajednice  u iščekivanju novog zakona guvernera Floride Rona DeSantisa koji ima za cilj držati djecu podalje od drag showova, izrazili su svoje negodovanje ovim ograničenjem te odlučili otkazati događaj.

Odluka je donesena kao odgovor na vjerojatnost da će guverner Ron DeSantis potpisati zakon kojim se djeci zabranjuje prisustvovanje predstavama namijenjenim odraslima, uključujući drag showove.

U objavi na Facebooku, Treasure Coast Pride Alliance izrazio je razočaranje ovom odlukom, navodeći: “Nakon višestrukih sastanaka s gradskim dužnosnicima, teška srca Treasure Coast Pride Alliance mora objaviti da će Pridefest ovog vikenda sada biti dozvoljen samo ljudima preko 21 godine starosti.”

Skupina je također sa žaljenjem najavila otkazivanje svojih planova za Povorku ponosa, pripisujući tu odluku trenutačnoj političkoj klimi i očekivanom usvajanju zakona. Ukratko, strašno su razočarani.

No, što je čudno u tome da se djeci zabrani pristup gololotinjama, eksplicitnim seksualnim perverzijama i izopačenostima? Otkud razočaranje spomenute zajednice tim zabranama? Zašto bi djeca morala svemu tome prisustvovati?

Zakonodavci Floride nedavno su guverneru DeSantisu poslali zakon kojim se djeci zabranjuje posjećivanje predstava namijenjenih odraslima. Prema WFLA-i, zakon definira “nastupe uživo za odrasle” kao svaku prezentaciju izvedenu pred publikom uživo koja, u cijelosti ili djelomično, prikazuje ili simulira golotinju, seksualno ponašanje, seksualno uzbuđenje, specifične seksualne aktivnosti, nepristojno ponašanje ili nepristojno pokazivanje protetičkih ili imitiranih genitalija ili grudi.

Odluka o otkazivanju Povorke ponosa i ograničavanju drugih događaja Pridea naišla je na razočaranje i zabrinutost LGBTQ+ zajednice, budući da kažu da to naglašava stalne izazove s kojima se suočavaju u promicanju inkluzivnosti i slavljenju različitosti.

Izvor: Rebel News, FOX 35 Orlando, YouTube

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp