Zašto je Atlantida bila skrivena od čovječanstva?

Zašto je Atlantida bila skrivena od čovječanstva?

Poznavanje Atlantide krije strašnu tajnu, inače zašto čovječanstvo danas tako malo zna o njoj?

Pa ipak, postojanje Atlantide neporecivo su dokazali mnogi istraživači; O tome postoje podaci u drevnim izvorima, ali često u prikrivenom obliku.

Zahvaljujući Platonu, znamo kako su stanovnici misteriozne civilizacije nazivali svoj kontinent.

Kao što je poznato, povijest Atlantide i sve legende o njoj prenio je Platon u svojim dijalozima “Timaios” i “Kritias”.

Platon je o tome čuo kao dijete od svog pradjeda Kritije, devedesetogodišnjeg starca, koji je o tome u mladosti čuo od Solona, ​​jednog od sedam grčkih mudraca, prijatelja njegovog oca Dropida. Vjerujemo da je teško naći pouzdaniji izvor.

Razlog zašto je drevno znanje zamaglilo i samo postojanje Atlantide ležao je u tom neodoljivom užasu nadahnutom pukim sjećanjem na posljednje Atlantiđane i monstruoznom snagom crne magije, koja je pripadala moralno degradiranima i slobodno se koristila.

To je pak bilo poznato egipatskim svećenicima i samom Platonu, a samo je svečana zakletva na tajnost, koja se protegla na misterije neoplatoničara, spriječila otkrivanje pune istine.

Zapravo, znanje o posljednjem otoku Atlantide bilo je toliko tajno – zahvaljujući nadljudskim moćima koje su posjedovali njegovi stanovnici, posljednji izravni potomci bogova ili božanskih kraljeva, vjerovalo se – da je otkrivanje njegove lokacije i postojanja bilo kažnjivo smrću.

Teopomp tvrdi istu stvar u svom djelu Meropis, kada govori o Feničanima kao jedinim moreplovcima u vodama koje su zapljuskivale zapadnu obalu Afrike i koji su to činili u takvoj tajnosti da su vrlo često potapali vlastite brodove kako bi uništili sve tragovi toga za pretjerano znatiželjne strance.

Da Dioklecijanov progon nije spalio ezoterične spise Egipćana zajedno s njihovim knjigama o alkemiji 296. godine, baš kao što je Cezar spalio 700 000 svitaka u Aleksandriji; i Lav Izaurijanac – 300 000 u Carigradu u 8. st.; i muhamedanci koji su uništavali sve što su mogli pronaći – svijet bi sada mogao znati mnogo više o Atlantidi.

Jer alkemija je imala Atlantidu kao svoj dom tijekom Četvrte rase i oživjela je tek u Egiptu.

Teror pokvarenog utjecaja moralno palih ljudi, pojačan tehnikama crne magije, prisilio je drevne narode pete rase, koji su živjeli u različitim zemljama, ne samo da skrivaju činjenicu postojanja mrtvog kontinenta i njegovih ljudi, nego ali čak i da ih izbjegne da koriste točna imena i prezimena da izmisle vlastita ili da prevedu značenje starih imena na svoje jezike.

Atlantida se često spominje pod drugim imenom, nepoznatim našim izvođačima. Moć imena je velika, a to je poznato otkad su prve ljude poučavali božanski učitelji.

A budući da je Solon ovo proučavao, mogao je prevesti imena “Atlantiđana” u imena koja je sam napravio.

Što se tiče kopna Atlantide, mudro je imati na umu da priče koje su do nas stigle od starogrčkih pisaca sadrže pomiješane izjave, neke se odnose na veliki kontinent, druge na posljednji, mali otok Posejdonis.

Postalo je uobičajeno prihvaćati ih sve kao da se odnose samo na potonje, ali netočnost ovoga postaje očigledna zbog proturječja različitih izjava o veličini same Atlantide.

Magija je izgubila svoje ime, a s njim i pravo na svoje priznanje. Ali koristi se svakodnevno, a njihovi potomci su magnetski utjecaj, moć elokvencije i tako dalje.

Prava istina je da je magija među čovječanstvom još uvijek na djelu, bez obzira na to koliko čovječanstvo može ostati slijepo na svoju tihu prisutnost i utjecaj na svoje članove. Po svojim dnevnim i satnim korisnim i štetnim učincima.

Svijet je pun takvih nesvjesnih čarobnjaka – u politici i u svakodnevnom životu, u crkvi kao i u uporištu slobodnog mišljenja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp