Zbog srednjeg prsta upućenog Macronu prosvjednicima prijeti zatvor

Zbog srednjeg prsta upućenog Macronu prosvjednicima prijeti zatvor

Francuske vlasti potvrdile su da će procesuirati tri prosvjednika protiv Macrona zbog navodnog pokazivanja srednjeg prsta predsjedniku.

Dva muškarca i jedna žena navodno se suočavaju s mogućnošću kaznene osude od strane francuskih tužitelja nakon što su predsjedniku Emmanuelu Macronu pokazali srednji prst, izvijestili su lokalni mediji.

Vjeruje se da je ovo troje ljudi prekršilo drakonski zakon zemlje koji zabranjuje izjave koje “utječu na osobno dostojanstvo ili poštovanje javnog dužnosnika” spomenutom gestom koja je navodno učinjena dok je Macron bio na turneji ranije ovog tjedna u svom očajničkom pokušaju da mu se vrati javna naklonost.

Prema izvješću BFMTV-a, tužitelji su tvrdili da su sve tri osobe – od kojih nitko nije ranije osuđivan – priznale gestu za koju se kaže da je bila usmjerena prema predsjedniku tijekom njegova putovanja u Celestat ranije ovog tjedna. Svima će se suditi u rujnu.

Prema francuskom kaznenom zakonu, takav prekršaj nosi stroge kazne, uključujući novčanu kaznu od 15.000 eura i potencijalno do godinu dana zatvora, prema televizijskoj kući La Chaine Info.

Ovo nije prvi put da su vlasti na meti francuske javnosti koja unatoč drakonskim kaznama očito nastavlja s vrijeđanjem Macrona. Spomenimo i to da je još jedna žena privukla pozornost policije nakon što je predsjednika usporedila sa smećem na društvenim mrežama.

Ženu su navodno uhitila tri policijska službenika koji su se pojavili u njezinoj kući zbog jednog od njezinih postova na internetu, koji ju je pokazao ispred grafita koji ismijava Macrona za koji vlasti sada kažu da je sama napravila.

Ovu tvrdnju negira žena koja se sada suočava s maksimalnom novčanom kaznom od 15.000 eura i godinu dana zatvora ako je francuski sud proglasi krivom za vrijeđanje Macrona.

U međuvremenu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, još jedan čovjek za kojeg se vjeruje da je bio uključen u prosvjede protiv Macrona u Francuskoj također je uhićen prema britanskim antiterorističkim zakonima, što je izazvalo negodovanje u zemlji i inozemstvu.

Ernest Moret, francuski izdavač s ljevičarskim simpatijama, priveden je nedugo nakon što je vlakom stigao u London, a policija ga je službeno uhitila sljedeći dan nakon što je navodno odbio predati svoj mobilni telefon i lozinke policajcima kada su to od njega tražili.

Uz ovaj najnoviji primjer koji je izazvao značajan međunarodni bijes, akcija protiv troje prosvjednika u Celesteu vjerojatno je posljednja stvar koju predsjednik Macron trenutno treba.

Svi znamo da je Macron već ionako u nemilosti zbog tekućih prosvjeda u zemlji o čemu smo izvijestili. Upravo je zbog toga francuski čelnik počeo obilaziti svoju zemlju u nadi da će ponovno pridobiti naklonost šire javnosti, koja se posljednjih tjedana žestoko okrenula protiv svog šefa države nakon što je podigao dob umirovljenja u zemlji za dvije godine.

Macron je sada vidio kako mu je popularnost pala na najnižu moguću razinu do sada, tako da sada jedva više od četvrtine zemlje ima pozitivno mišljenje o predsjedniku.

U međuvremenu, dužnosnici francuske populističke desnice bilježe skok popularnosti, a ankete pokazuju da bi Marine Le Pen pobijedila na predsjedničkim izborima da se izbori u zemlji održe sutra.

Izvor: Breitbart

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp