16-godišnji transvestit preminuo nakon operacije promjene spola – Kljucali su ga blokatorima puberteta

16-godišnji transvestit preminuo nakon operacije promjene spola – Kljucali su ga blokatorima puberteta

Šesnaestogodišnji muškarac koji se identificirao kao žena preminuo je nakon operacije u kojoj su kirurzi pokušali izvršiti promjenu spola, konkretno da pacijentici ugrade vaginu.

Medicinski članak iz 2016. koji dokumentira tragičnu smrt jednog od sudionika ključne nizozemske studije na kojoj se temelji cijeli eksperiment promjene spola djeteta sugerira da je za smrt mlade osobe krivo potiskivanje puberteta.

Slučaj 16-godišnjeg transidentificiranog muškarca čiji su pubertet blokirali nizozemski istraživači u vrlo ranoj fazi, što znači da nije bilo dovoljno tkiva penisa da kirurzi naprave “neovagin”. To je zahtijevalo riskantniji zahvat u kojem se koristio dio pacijentova crijeva, što je rezultiralo fatalnim nekrotizirajućim fasciitisom.

Ovo izvješće počinje izjavom da “nedostatak funkcionalne vagine ima negativan utjecaj na (seksualnu) kvalitetu života (transrodnih) žena” i objašnjava da su za “rekonstrukciju” vagine kod ovih pacijentica potrebni višestruki kirurški zahvati.

Pacijentica je opisana kao “zdrava” 16-godišnjakinja za koju standardna operacija vaginoplastike “nije bila izvediva” zbog nerazvijenih genitalija kao posljedice ranog potiskivanja puberteta.

“Transrodne žene s ranom pojavom rodne disforije liječene hormonima koji suzbijaju pubertet prijavljuju manje problema u ponašanju i emocijama te poboljšanja u općem funkcioniranju”, uvjeravaju čitatelji u ovom trenutku.

Velike komplikacije počele su unutar 24 sata od operacije, a nekrotizirajući fasciitis potvrđen je u danima koji su uslijedili. Unatoč velikim dozama intravenoznih antibiotika i “ponovljenim kirurškim debridmanima”, prethodno zdravi pacijent doživio je zatajenje više organa i umro.

Još jednom, nakon ovog potresnog izvješća o nepotrebnoj smrti mlade osobe, istraživači uvjeravaju čitatelje da “vaginalna rekonstrukcija” ima “pozitivan učinak” na kvalitetu života “netransrodnih i transrodnih žena”, ali upozoravaju da ” liječnici i pacijenti moraju biti svjesni ozbiljnih komplikacija koje mogu nastati.”

Istraga o smrti mlade žene pokazala je da je smrtonosni soj E-Coli najvjerojatnije došao iz pacijentičinih vlastitih crijeva, a ne iz bolničkog okruženja, što znači da je riskantnija operacija vaginoplastike potrebna za rano suzbijanje puberteta gotovo sigurno uzrokovala smrt.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp