Iznenada preminula 23-godišnja medicinska sestra s Rebra

Iznenada preminula 23-godišnja medicinska sestra s Rebra

Još jedan mladi život iznenada se ugasio. Zagorje je zavijeno u crno nakon vijesti da je u nedjelju ujutro iznenada preminula Ines Švajcar, 23-godišnja članica Desinićkih mažoretkinja.

Ova mlada medicinska sestra radila je u KBC-u Rebro. Još u subotu je nastupala s kolegicama mažoretkinjama iz Desinića, a samo dan kasnije je preminula, prenosi Zagroje.com.

Ines je inače porijeklom iz Ravnica Desinićkih, u Desiniću je pohađala i osnovnu školu, no već duži niz godina živjela je u Kraljevcu na Sutli, gdje će ovog četvrtka, s početkom u 16 sati, biti održan i njen posljednji ispraćaj.

Od nje su se dirljivom porukom oprostile njezine kolegice iz Desinićkih mažoretkinja:

“Prije svega želimo izraziti sućut obitelji i najbližima naše drage Ines koja nas je jučer prerano napustila. Ne postoje riječi utjehe koje bismo mogle sročiti, ne postoje riječi koje bi sada utješile one koji su joj bili najbliži, ali jedno je sigurno – zauvijek će ostati u našim srcima i sjećanjima. Došla je u našu udrugu kao malena djevojčica, a izašla kao odrasla djevojka, ostavila je poseban trag u našoj priči i uvijek zračila posebnom toplinom. Bila je prekrasna djevojka koja je svojim osmijehom krasila mnoge nastupe i još prije samo dva dana, nažalost posljednji put, zaplesala s nama.

Ines, iako nisi uspjela staviti točku na kraj svoje priče, u našoj ćeš biti još dugo, tvoje ime će se spominjati na još mnogo stranica i živjet ćeš u mnogim sjećanjima. Hvala jer si izabrala baš nas i svoje vrijeme odvajala za mnoge probe, nastupe i našu udrugu.

Naša proslava ostat će nam u posebnom sjećanju jer je naša Ines bila dio nje i svoje posljednje trenutke provela s nama, a objave o istoj ćemo krenuti objavljivati kasnije”, napisale su neutješne kolegice.

Izvor: Zagorje.com, Facebook

Ogorčen zbog gašenja ovog mladog života, Ivan Pokupec na svom se Facebook profilu osvrnuo na ovaj tragičan gubitak:
 
Ćorušićeva tvornica smrti 
 
Nakon što je zadnjih godina pod sumnjivim okolnostima u KBC-u Rebro (klinički) umrlo najmanje četvero ljudi:
Šeherezada Bajrić (5), kojoj je prije operacije dana doza anestezije za tri puta stariju osobu;
Ivica Žolek (21), kojem je transplantacija srca uvjetovana cijepljenjem obitelji;
Josip Rožić (57), kojem je hematološka terapija uvjetovana cijepljenjem,
Dražen Domitrović, koji se ugušio zbog komplikacija jer je nakon operacije umjesto na intenzivnu njegu stavljen na odjel;
Sada nas je nažalost napustila i mlada (23) medicinska sestra istog KBC-a iz Desinića, Ines Švajcar. Napustila nas je iznenada i neočekivano, navodno zbog srčanih komplikacija. Samo dan ranije Ines je nastupala sa svojim mažoretkinjama.
 
I dok je sasvim razumljivo kada u bolnici teško bolestan čovjek umre od bolesti, teško je oteti se dojmu:
1. da su sve ove smrti rezultat nemara i arogancije;
2. da ih ima puno više zataškanih ako znamo za pet njih javno;
3. da HDZ-ov ravnatelj Ante Ćorušić uživa status gospodara života i smrti.
Što potvrđuje i slučaj mladog medicinskog brata Kristijana Viška, dobitnika nagrade “Ponos Hrvatske” za spašavanje autobusa punog djece od naleta vlaka 2015. godine.
 
Njemu je, protivno mišljenju Radničkog vijeća KBC-a, osobno Ćorušić potpisao otkaz zbog sumnje da je Kristijan imao uvid u činjenicu da na C-19 odjelu leži više cijepljenih nego necijepljenih pacijenata. Obitelji Švajcar iskrena sućut. A Ćorušiću poruka: I ti ćeš jednoga dana doći na red.
Porota će ti biti Šeherezada, Ivica, Josip, Dražen, Ines…”
 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp