Preminuo legendarni Jerry Springer – jedna od najutjecajnijih osoba u povijesti televizije

Preminuo legendarni Jerry Springer – jedna od najutjecajnijih osoba u povijesti televizije

Preminuo je Jerry Springer, jedna od najutjecajnijih i najkontroverznijih osoba u povijesti televizije, javlja TMZ. Imao je 79 godina.

Jerry je 27 godina vodio hit talk show “The Jerry Springer Show” … i nikada nije bilo niti jednog dosadnog trenutka u tom bučnom i divljem showu – koji je bio poznat po nečuvenim gostima koji su obično ulazili u lude svađe dok je publika euforično klicala, “Jerry, Jerry, Jerry, Jerry!” Takvo što do tada nije bilo viđeno na televiziji.

Glasnogovornik obitelji kaže da se Jerry borio s “kratkom bolešću”. Naši izvori nam doznaju da je riječ o raku gušterače koji mu je dijagnosticiran prije nekoliko mjeseci, a ovaj tjedan mu se stanje naglo pogoršalo.

Glasnogovornik je rekao da je Jerry preminuo u četvrtak ujutro, mirno u svom domu na području Chicaga.

Prije TV-a bio je političar koji je vodio neuspjelu kampanju za Kongres SAD-a 1970., izabran je u Gradsko vijeće Cincinnatija 1971. … i postao gradonačelnik grada 1977. Odslužio je jedan mandat.

jerry springer

Ali, Springer je postao svjetska senzacija sa svojom emisijom … koja je debitirala 1991. Većina ljudi se toga neće sjetiti, ali kad je započeo, Jerryjeva emisija bila je usredotočena na politička pitanja. Naravno, na kraju je postalo upravo suprotno … i gledanost je pala.

Jerryjeva emisija bila je toliko popularna u kasnim 90-ima da je čak nadmašila emisiju Oprah Winfrey u nekoliko gradova. ‘Springer’ se napokon ugasio 2018. godine.

Još jednom se pojavio na TV-u, sa svojom serijom u sudnici, “Sudac Jerry”, koja se prikazivala 3 sezone.

Jerryjev posljednji TV nastup dogodio se prošle sezone u “The Masked Singer” … gdje je nastupao kao “The Beetle”, pjevajući klasik Franka Sinatre .

Rečeno nam je da se njegova bitka s rakom znatno pogoršala prije otprilike mjesec dana i da je konačno morao prestati raditi. Bio je domaćin emisije o narodnoj glazbi na lokalnoj radio postaji u Cincinnatiju.

Iza njega su ostale kći Katie Springer i starija sestra Evelyn .

Izvor: TMZ

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp