Biden tvrdi da nije star jer se osjeća kao mlađi čovjek

Biden tvrdi da nije star jer se osjeća kao mlađi čovjek

Joe Biden je tvrdio da nije prestar da se kandidira za predsjednika jer se identificira kao mlađi čovjek.

Biden je u srijedu održao zajedničku konferenciju za novinare s južnokorejskim predsjednikom Yoon Suk-yeolom u Rose Gardenu. 80-godišnjak je odgovarao na pitanja s popisa unaprijed odobrenih novinara glavnih medija i imao je unaprijed napisana pitanja s njim.

Novinar je pitao Joea Bidena brine li ga njegova poodmakla dob nakon što je ovog tjedna najavio svoju kampanju za reizbor 2024. Biden će imati 82 godine na sljedećoj inauguraciji ako bude ponovno izabran.

“Što se tiče godina, ne mogu reći ni koliko imam godina – ne mogu reći ni broj. Ne registrira se kod mene”, rekao je Biden.

Nastavio je: “Ali jedino što mogu reći je da je jedna od stvari koju će ljudi saznati da će vidjeti utrku i procijeniti jesam li toliko star ili ne.”

“Osjećam se dobro! Uzbuđen sam zbog predstojeće izborne kampanje”, rekao je.

Prema novoj anketi NBC-a, 70 posto birača ne želi da se Joe Biden kandidira za reizbor jer je prestar.

Dob je glavna briga birača.

Prema anketama, većina demokratskih glasača ne želi ni da se Joe Biden ponovno kandidira.

Većina birača za Bidena (53% birača za Bidena 2020.) kaže da se on ne bi trebao ponovno kandidirati, prema anketi NBC-a.

Brojke postaju još gore za Bidena kada uključite demokrate koji su glasali za Sandersa ili Warrena na izborima 2020. 63% tih demokrata smatra da bi Biden trebao objaviti svoje povlačenje.

A nevjerojatnih 76 posto birača mlađih od 35 godina smatra da se Joe Biden ne bi trebao kandidirati za predsjednika 2024. godine.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp