Bivši Predsjednik Medvedev prijeti – Režim u Kijevu mora biti potpuno demontiran

Bivši Predsjednik Medvedev prijeti – Režim u Kijevu mora biti potpuno demontiran

Bivši Predsjednik Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika Predsjednika ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, dao je tu primjedbu u Telegramu u petak, 28. travnja, komentirajući intervju ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog koji je nedavno dao nekoliko skandinavskih medija. On je sažeo komentare Zelenskog kao da se sastoje od zahtjeva za dodatnim oružjem zapadnih saveznika Kijevu i obećanja uspješne kontraofenzive, uključujući napad na Krim, dok je također upozorio da bi sukob mogao potrajati “desetljećima” .

Iako se činilo da je intervju bio “kontradiktoran” i “zabluda”, čak ni takve izjave ne treba podcjenjivati, upozorio je Medvedev. Ne treba podcjenjivati čak ni zabludne govore. Ovo je histerični manifest kijevskog režima, koji nastoji konsolidirati svoje nacističke elite, održati moral trupa i dobiti dodatnu podršku od svojih sponzora.
Da bi uspješno osujetila planove Kijeva, Rusija mora nanijeti “masovno uništavanje osoblja i vojne opreme” tijekom naglašene ukrajinske kontraofenzive i nanijeti “maksimalni vojni poraz” kijevskoj vojsci, rekao je Medvedev. Na kraju, “nacistički režim u Kijevu” mora biti “potpuno demontiran” i demilitariziran na cijelom teritoriju “bivše Ukrajine”, dodao je Medvedev.

Osim toga, Rusija mora goniti one koji uspiju pobjeći i tražiti „odmazdu” protiv „ključnih osoba nacističkog režima, bez obzira na njihovu lokaciju i bez zastarjelosti”, naglasio je Medvedev. Sve manje od toga ne bi bilo dovoljno, smatra bivši Predsjednik.

“U suprotnom se neće smiriti, a gluposti o drogama mogu se pretvoriti u stvarnost i rat će se još dugo odužiti. Našoj zemlji to nije potrebno”, rekao je Medvedev.

Bivši predsjednik Medvedev je više puta upozoravao Kijev na bilo kakve pokušaje zauzimanja Krima, koje se odcijepilo od Ukrajine nakon puča na Majdanu 2014. i pridružio Rusiji nakon što je lokalno stanovništvo velikom većinom podržalo takav potez tijekom referenduma.

Prošlog mjeseca (ožujak), Medvedev je izdao nuklearno upozorenje Kijevu, upozoravajući da će svaki pokušaj “ozbiljne ofenzive” usmjerene na Krim biti “osnova za korištenje svih sredstava zaštite, uključujući ona predviđena osnovama doktrine nuklearne energije, Odvraćanje.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp