Pokojni legendarni Ćiro Blažević svu imovinu ostavio sinu Miroslavu, kćerima ništa

Pokojni legendarni Ćiro Blažević svu imovinu ostavio sinu Miroslavu, kćerima ništa

Bilo je to krajem mjeseca siječnja, deset dana prije odlaska trenera svih trenera, Ćire Blaževića.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević izašao je iz svog stana na Trgu bana Josipa Jelačića, a sin ga je vodio za ruku. Imao je kaput, donji dio trenirke, u takvom izdanju ga nikad nismo vidjeli. Namučeno, iscrpljeno lice odavalo je tešku borbu.

Nakon nekoliko metara umoran je sjeo na mramorno postolje oko stupa javne rasvjete na glavnom gradskom trgu.

“Žao mi je, sine, više neću izlaziti. Još uvijek idem na infuziju. Brat me vodi i brzo se umorim. Svakih pet metara moram se odmoriti”, izjavio je tada Ćiro.

Mukotrpno se borio, ali ne samo s bolešću. Prema riječima upućenih, Ćiro je gotovo posljednje dvije godine razmišljao što će biti s njegovom imovinom. Supruga Zdenka i djeca Miroslav, Barbara i Katarina. Ćiro ih je ostavio, a gotovo sve će, čini se, otići njegovom sinu, piše 24sata .

Ta šetnja nije bila nimalo ugodan izlazak, to je navodno bila šetnja do javnog bilježnika. I potpisivanje ugovora o doživotnom uzdržavanju. Iz dokumenata je vidljivo da je potpisan 18. siječnja, a Ćiro je preminuo 8. veljače. Prvog dana ožujka u gruntovnicu je stigao zahtjev, a mlađi Blažević tako je postao vlasnik dvaju stanova u Zagrebu, polovice kuće u Kraljevici, tri osmine još jedne kuće u Kraljevici te zemljišta u tom gradiću oko dvadesetak kilometara južno od Rijeke, na ulazu u Bakarski zaljev.

Ćiro je brinuo samo o zbrinutoj supruzi Zdenki, a od nekretnina sada joj je ostalo samo pola kuće u Kraljevici. Prema našim izvorima, Ćiro nije bio u osobito dobrim odnosima s djecom, posebice kćerima. Želio je raspodijeliti imovinu prije smrti, kako ne bi bilo svađa, neugodnih “javnih rasprava”, ali nije uspio. Navodno je prije nekoliko godina imao ponudu od nekoliko milijuna eura za kuću u Kraljevici, bio ju je spreman prodati i podijeliti “dobitak”.

Predložio im je da ga podijele na četiri dijela, no djeci je to premalo, kažu izvori. U jednom je trenutku odustao od te ideje, više nije imao snage boriti se s pohlepom. Očito mu je lakše bilo sve prepustiti sinu Miroslavu. Podaci kojima raspolažemo govore da, barem za sada, nema spora oko ugovora i uknjižbe Miroslava na očevu imovinu.

Ćiro je u Zagrebu živio na Trgu bana Josipa Jelačića, a njegova supruga Zdenka, kad je bila u Zagrebu, u blizini, prema jugu, u Gajevoj ulici. Nisu to veliki stanovi, tridesetak kvadrata, ali oni Ćiri su rađeni po mjeri. Imao je teško djetinjstvo, bilo je i neimaštine, počeo je u Švicarskoj, jednom je rekao da kao “čistač nije imao ni kruha za jesti”. Kasnije je uspio u životu, kao u filmskoj priči. Zaradio je puno, iako kažu da je to teško procijeniti. A pogotovo koliko je ostalo.

“Sine, kad mi je loše, sjetim se svog bankovnog računa”, rekao je Ćiro prije nekoliko godina.

Za svu djecu se brinuo o nekretninama, pomagao im je, nekretnine je trebalo održavati, a takav život zna biti prilično skup. U kakvom su stanju Ćirine “pokretnine” nije poznato, ali procjene su da je i to dovoljno da cijela ova priča neće ići glatko, kako se čini, barem zasad. Prigovora na ugovore i nasljedstvo nema, ali to ne znači da ih neće biti.

Ne bi nas čudilo da se radi o neviđenoj svađi na ovim prostorima, pa nisu ni u kakvim odnosima, kažu Ćirini najbliži.

Da nisu u dobrim odnosima dao je naslutiti i sam Ćiro, kada je u jeku pandemije i korona virusa, ali i kampanje cijepljenja rekao da njegova djeca to ne žele i da neka “budu pametni”. .

“Imam troje djece i šestero unučadi i svađam se s njima oko te blage injekcije. I moj sin dobije koronu, kao i njegova žena i sin. Molio sam se da im bude bolje, ali dat ću im odmor. A kći Katarina, koja živi u Lausanni, toliko je fanatična protiv toga da joj se više ne javljam na telefon! 

Ne slušaš svog oca koji ti je sve omogućio”, istaknuo je Ćiro gostujući u “Nedjeljom u dva”.

Bilo je teško slušati Ćiru kako nekoliko mjeseci prije smrti priča o odnosu s kćerima. 

Bilo je to za Story krajem 2022. godine.

Imam rak, a moje kćeri i ne pitaju kako sam”, rekao je tada.

Možda je zato prelomio i ipak sve ostavio sinu Miroslavu, a ja nisam baš dijelila da ne bi bilo svađa. Uskoro ćemo saznati kako će i to završiti…

Šuška se o nezadovoljstvu među nasljednicima, sprema li se svađa? Od nekretnina supruzi je ostala samo polovica kuće u Kraljevici.

Slobodno vrijeme Ćiro je volio provoditi u Kraljevici. Jedna dvokatnica ističe se ne samo svojom ljepotom, već i svijetložutom bojom, a susjedi i prolaznici dive se prostranom dvorištu s pedantno uređenim vrtom. S terase se pruža pogled na otočić Sveti Marko i Krčki most. U prizemlju prema cesti su velika staklena vrata. Zavjesa nema, pa se vidi prostrana blagovaonica s velikim stolom i šest sjedećih mjesta. Iz zidova se ističu umjetničke slike. Predvorje je također ukrašeno umjetninama i teglicama za cvijeće. Tristotinjak metara dalje, spuštajući se niz kamene stepenice i kroz uski prolaz dolazi se do još jednog imanja obitelji Blažević. Ističe se malo starija katnica, prvi red do mora s vlastitom plažom i malom rivom.

Izvor: 24 sata

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp