Ivan Vilibor Sinčić: Izražavam sućut obiteljima žrtava stravičnog beogradskog masakra

Ivan Vilibor Sinčić: Izražavam sućut obiteljima žrtava stravičnog beogradskog masakra

Želim izraziti sućut obiteljima smrtno stradalih u stravičnoj pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu. Ovo je dan žalosti za cijelu našu regiju.

Što je natjeralo 14-godišnjaka da ispali dva šaržera na učenike i djelatnike škole, i pritom ubije sedam djevojčica, jednoga dječaka i portira? Odakle mu ta ideja? O kakvom se tu zamračenju uma radi?

Očito je da je naš sustav u problemu. Pritisak se na ljude stavlja od najranijeg doba, djecu se priprema za život u ropstvu, odrasli se bore s egzistencijom, a nad svima se konstantno vrši masovna hipnoza s ciljem slamanja volje.

Ljudi rade previše, djeca su prepuštena sebi i utjecaju s društvenih mreža. Nedostaje im roditeljska briga, ljubav i toplina doma. Sve to utječe na psihu na razne načine, a nažalost sada uz tragičan ishod.

Vršnjačko nasilje također je nešto što se ne smije tolerirati apsolutno ni na kojoj razini i na što roditelji moraju upozoravati svoju djecu od prvih koraka. Jer ono djeluje na djecu na nevjerojatno razarajući način.

Moramo drastično mijenjati sustav u kojemu živimo, moramo se vratiti prirodi, miru, suradnji i slobodi. Ovako nešto se ne smije nikada više ponoviti. Još jednom izražavam sućut obiteljima i prijateljima stradalih.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp