Putin poručio da će “likvidirati” Zelenskog i njegovu terorističku kliku nakon napada na Kremlj

Putin poručio da će “likvidirati” Zelenskog i njegovu terorističku kliku nakon napada na Kremlj

Rusija nema drugu opciju nego “likvidirati” ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovu “terorističku kliku”, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, govoreći u ime predsjednika Putina nakon napada dronom na Kremlj.

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije, osudio je napad kijevskog režima na Kremlj i rekao da “nakon današnjeg terorističkog napada ne preostaje ništa drugo nego fizička eliminacija Zelenskog i njegove klike”.

Pišući na svom Telegram kanalu, Medvedev je rekao da će se ruske snage obračunati sa Zelenskim na isti način na koji su postupile s Adolfom Hitlerom. Prema Medvedevu, Zelenski “nije ni potreban da potpiše bezuvjetnu predaju”.

Kao što je poznato, čak ga ni Hitler nije potpisao. Uvijek će biti zamjena”, napisao je Medvedev.

Prethodno je Putinova press služba objavila da je kijevski režim sinoć bespilotnim letjelicama napao rezidenciju ruskog predsjednika u Kremlju. Dvije bespilotne letjelice gađale su Kremlj. Ruska vojska i specijalci su ih odmah eliminirali.

Putin nije ozlijeđen i nastavio je raditi po svom uobičajenom rasporedu.

Rusija ovo vidi kao teroristički napad i pokušaj atentata na ruskog predsjednika. Kremlj zadržava pravo uzvratiti u pravo vrijeme i na način koji smatra prikladnim.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp